tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Λαγάνα με το θερμομίξ

Δεν είναι απλουστευμένη η διαδικασία έτσι ώστε να χάνεις τη μαγεία και την ευκαιρία να απολαύσεις την ετοιμασία ενός αγαπημένου ζυμαριού…Απλά το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…

lagana thermomix1

Υλικά:

600 γρ. σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

400 γρ. νερό

30 γρ. λάδι και λίγο ακόμα για το πλάσιμο και το ψήσιμο

1 1/2  κ.σ ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

Για την επιφάνεια:

3 κ.σ. νερό

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/4 κούπας σουσάμι

lagana thermomix2lagana thermomix3lagana thermomix4lagana thermomix5lagana thermomix6lagana thermomix7lagana thermomix8lagana thermomix9lagana thermomix10lagana thermomix11lagana thermomix12lagana thermomix13lagana thermomix14lagana thermomix15lagana thermomix16lagana thermomix17

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι στον κάδο (αλεύρι, μαγιά, λάδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη) και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ ταχύτητα “στάχυ”

Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί (35x40) το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και το έχουμε αλείψει με λάδι. Λαδώνουνε τα χέρια μας ελαφρά και δίνουμε στρογγυλό σχήμα στο ζυμάρι μας. Το σκεπάζουμε με ένα μπωλ και το αφήνουμε εκεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τότε λαδώνουμε τα δάχτυλα μας και βυθίζοντάς τα μέσα στο ζυμάρι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού δίνοντας του το χαρακτηριστικό σχήμα της λαγάνας. Διαλύουμε τότε τη ζάχαρη στο νερό και με ένα πινέλο καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210ο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοψηθεί η λαγάνα μας.

Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!