Αλμυρές συνταγές
Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα (θερμομιξ)
- Hits: 317
Η επιτυχία στο ριζότο εξαρτάται κατά πολύ από το διαρκές ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του βρασμού έτσι ώστε να πετύχουμε την ποθητή, λατρεμένη υφή χυλού και την αποδέσμευση των αρωμάτων αυτού του πιάτου. Τα μανιτάρια “δένουν” απίστευτα ενώ το βούτυρο με την παρμεζάνα το μετατρέπουν σε ένα μικρό θαύμα. Το θερμομίξ αναλαμβάνει εκτός των άλλων και το διαρκές ανακάτεμα οπότε εδώ η επιτυχία είναι απλή υπόθεση!
Υλικά:
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
20 ml λάδι
120 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Καρολίνα
500 ml νερό
50 ml λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι+πιπέρι
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λάδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 6 λεπτά/120ο /αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα “κουτάλι”
Προσθέτουμε το ρύζι και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/120ο/ αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 1.
Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, τον κύβο λαχανικών και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά/ 100ο/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1
Σερβίρουμε αμέσως , πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!