Αλμυρές συνταγές
Σάλτσα με κάρυ
- Hits: 1063
Πρόκειται για μια παχύρρευστη σάλτσα με έντονο κίτρινο χρώμα και ακόμα πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση που προέρχεται από το μοναδικό και ξεχωριστό μπαχαρικό , το κάρυ. Είναι μια σάλτσα που αποτελείται από απλά υλικά , γίνεται υπέροχη και συνοδεύει τέλεια ένα φιλέτο πουλερικών , κοτόπουλο ή γαλοπούλα , αλλά και πολλές ποικιλίες ρυζιού από το αρωματικό μπασμάτι και το ρύζι Parboiled ή bonnet μέχρι το καστανό .
Υλικά:
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μήλο
200 ml νερό
200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
50 ml χυμό λεμονιού
30 γρ. αλεύρι
60 ml λάδι
1 κ.σ. κάρυ
Αλάτι , πιπέρι
1 κύβο νοστιμιάς (κοτόπουλο ή λαχανικών)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα υλικά , καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το μήλο , τα κόβουμε στα 6 και τα ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρυθμίζουμε το thermomix για 25 λεπτά , στους 100ο , ταχύτητα 4.
Αν δούμε στο τέλος ότι η σάλτσα έχει γρομπαλάκια χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
Η σάλτσα είναι έτοιμη!