tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζαμπονοτυρόπιτα με σερπαντίνες φύλλου κρούστας

Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα είναι εξαιρετική και γίνεται ανάρπαστη πάντα όταν τη φτιάχνω. Γίνεται αφρός αφού χρησιμοποιούμε φύλλα κρούστας κομμένα σε λεπτές λωρίδες που μπερδεύονται με τα υλικά της γέμισης και  όταν καλοψηθούν χαρίζουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θυμίζει σουφλέ. Είναι έτοιμη για το φούρνο σε δέκα λεπτά και εξαφανίζεται σε άλλα δέκα λεπτά μόλις βγει από το φούρνο. Τρώγεται ιδανικά ζεστή ή χλιαρή αλλά με ένα γρήγορο ζέσταμα στην τοστιέρα γίνεται και πάλι υπέροχη σαν να ξεφουρνίστηκε εκείνη τη στιγμή.

zamponotyropita soyfle1

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας

2-3 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)

200 γρ. Γιαούρτι

200 γρ. Γάλα

80 γρ. Ηλιέλαιο

100 γρ. Νερό

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. μπέϊκιν

1 κ.γλ. αλάτι

Πιπέρι και λίγο θυμάρι

180 γρ. Μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο

200 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη

100 γρ. φέτα ή gouda ή edam τριμμένα

Σουσάμι για την επιφάνεια και λίγο ακόμα λάδι για το σκεύος

zamponotyropita soyfle2zamponotyropita soyfle3zamponotyropita soyfle4zamponotyropita soyfle5zamponotyropita soyfle6zamponotyropita soyfle7zamponotyropita soyfle8zamponotyropita soyfle9zamponotyropita soyfle10zamponotyropita soyfle11zamponotyropita soyfle12zamponotyropita soyfle13zamponotyropita soyfle14zamponotyropita soyfle15

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας έτσι όπως είναι, ρολό από τη συσκευασία και το τοποθετούμε στη βάση κοπής. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλο το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκατοστού . Ξεμονεύουμε τις λωρίδες που δημιουργήσαμε ώστε να μην υπάρχουν κολλημένα σημεία.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, το νερό, το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Λαδώνουμε ένα σκεύος 30x35 και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα 1/3 από τα φύλλα. Αδειάζουμε το 1/3 από το υγρό μίγμα σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλα τα φύλλα. Σκορπίζουμε λίγο από τα τυριά και λίγο από το μπέικον. Επαναναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στρώνοντας εναλλάξ τυριά , μπέικον, φύλλα και υγρό μίγμα. Τελειώνουμε με τα τελευταία φύλλα και το τελαυταίο 1/3 του υγρού μίγματος στην επιφάνεια. Το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να νωτίσουν καλά τα φύλλα όσο στο μεταξύ έχουμε βάλει το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200ο. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή όσο χρειαστεί, ανάλογα με το φούρνο ώστε να ροδοψηθεί η πίτα μας.

Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.

ΚΑλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...