tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ξυπόλυτη τυρόπιτα με βρώμη (by Nikis food)

Το έχουμε πει πολλές φορές , θα το επαναλάβουμε μια φορά ακόμα: Κάθε στιγμή στην κουζίνα δεν είναι ώρα για περισπούδαστες και περίπλοκες δημιουργίες. Είναι κι εκείνες οι φορές όπου με απλά βήματα , με απλά υλικά και απλές κινήσεις ετοιμάζουμε σνακς και νοστιμιές που γεμίζουν το σπίτι αρώματα και κυρίως ικανοποιούν την όρεξή μας για ένα κολατσιό με τον πιο όμορφο τρόπο.Αυτό ακριβώς ήρθε να κάνει η απλή αλλά υπέροχη τυροπιτούλα της Nikis food η οποία ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ , περιέχει λίγες νιφάδες βρώμης που της χαρίζουν κάτι το ξεχωριστό στην υφή και τη γεύση κι είναι πεντανόστιμη…

tyropita nikis food1

Υλικά:

250 γρ. τυρί φέτα

250 γρ. κίτρινο τυρί της προτίμησής μας

250 γρ. γιαούρτι

2 μεγάλα αυγά

70 γρ. νιφάδες βρώμης

50 ml λάδι

Λίγο θυμάρι και πιπέρι

Σουσάμι , μαυροσούσαμο , παπαρουνόσπορο για την επιφάνεια

tyropita nikis food2tyropita nikis food3tyropita nikis food4tyropita nikis food5tyropita nikis food6tyropita nikis food7tyropita nikis food8tyropita nikis food9tyropita nikis food10tyropita nikis food11tyropita nikis food12tyropita nikis food13

Εκτέλεση:

Τρίβουμε  σε ένα μπωλ τα τυριά και προσθέτουμε τη βρώμη  και λίγο αλάτι σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο γλυκό κίτρινο τυρί όπως mozzarella. (Αν έχουμε χρησιμοποιήσει γραβιέρα δε χρειάζεται αλάτι.)

Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το λάδι , το πιπέρι και το θυμάρι. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και ενώνουμε τα δύο μίγματα. Τα ανακατεύουμε καλά με μιά σπάτουλα και αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 25x25. Λιαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε πολύ την Nikis food για τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά και για όλες τις υπόλοιπες εξαιρετικές προτάσεις της που μοιράζεται μαζί μας καθημερινά στο instagram.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...