tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτομπουκιές με corn flakes

Άλλο το πανάρισμα με αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά, αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε κι άλλο το πανάρισμα με μίγμα από νιφάδες καλαμποκιού , μπαχαρικά και τριμμένη παρμεζάνα…Το πρώτο είναι συμπαγές και χαρίζει ένα νόστιμο και κρουστό περίβλημα ενώ το δεύτερο χαρίζει πικάντικη γεύση και σούπερ τραγανό αποτέλεσμα…Δεν ξέρω ποιο από τα δύο θέλω να διαλέξω, ούτε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο σαν πιο αγαπημένο, αλλά για τις μικρές, παιχνιδιάρικες κοτομπουκιές, ψηφίζω ξεκάθαρα το δεύτερο. Κοτομπουκιές , λοιπόν, με τραγανές νιφάδες καλαμποκιού, νόστιμη τριμμένη παρμεζάνα και μια γενναία δόση μπαχαρικών που κάνουν το γεύμα ακαταμάχητο…

kotompoykies1

Υλικά:

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα καπνιστή

30 γρ. λάδι

50 γρ. μουστάρδα

100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού

1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο ακόμα λάδι για το ψήσιμο

kotompoykies2kotompoykies4kotompoykies5kotompoykies6kotompoykies8kotompoykies9kotompoykies15kotompoykies10kotompoykies11kotompoykies12kotompoykies13kotompoykies14

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές , το αλατοπιπερώνουμε και αλοίφουμε τις μπουκιές με το μίγμα της μουστάρδας.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες καλαμποκιού μαζί με  τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και την πάπρικα και τα αλέθουμε μαζί μέχρι να σχηματιστούν χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σε αυτό το μίγμα την τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε. Βουτάμε τότε τις μπουκιές κοτόπουλου στο μίγμα με τις νιφάδες καλαμποκιού φροντίζοντας να καλυφτεί ολόγυρα και να παναριστεί. Αραδιάζουμε τότε τις παναρισμένες κοτομπουκιές σε ταψί με λαδόκολλα , τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές (περίπου για μισή ώρα).

Σερβίρουμε αμέσως.

Τις συνοδεύουμε με πατάτες ή γλυκοπατάτες ψητές, με ρύζι ή με σαλάτα εποχής κι αν θέλουμε φτιάχνουμε μία “ροζ σάλτσα” αναμειγνύοντας  λίγη σάλτσα κέτσαπ με λίγη μαγιονέζα.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...