tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα

Μπορώ να απαριθμήσω  ένα σωρό λόγους για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσει κανείς αυτή τη συνταγή. Αρχικά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου προϊδεάζουν για ένα ελαφρύ αποτέλεσμα και εννοείται πως είναι, αφού θα τα ψήσουμε. Είναι ζουμερά, αφράτα και υγιεινά αφού είναι ζυμωμένα με γιαούρτι και νιφάδες βρώμης…Τέλος, θα τα περιλούσουμε με μια ελαφριά, λεμονάτη σαλτσούλα που θα τους χαρίσει αυτή την πινελιά που θα κάνει τη διαφορά! Εγώ τα συνόδευσα με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές…αν εσύ θελήσεις , σερβίρισέ τα με έναν πλούσιο πουρέ πατάτας κι απογείωσε τα…

keftedakia kotopoyloy lemonata1

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

850 γρ. κιμά από κοτόπουλο

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

1 τριμμένο καρότο (ή πιπεριά κόκκινη)

1 κ.γλ. πάπρικα

1 κ.γλ. κάρρυ

1 κ.γλ. κύμινο

3 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο επιπλέον λάδι για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα:

1 κ.σ. βούτυρο (γεμάτη)

1 κ.σ. αλεύρι

2 κούπες ζωμό λαχανικών (χλιαρό)

Χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Θυμάρι για το σερβίρισμα

keftedakia kotopoyloy lemonata2keftedakia kotopoyloy lemonata3keftedakia kotopoyloy lemonata4keftedakia kotopoyloy lemonata5keftedakia kotopoyloy lemonata6keftedakia kotopoyloy lemonata7keftedakia kotopoyloy lemonata8keftedakia kotopoyloy lemonata9keftedakia kotopoyloy lemonata10keftedakia kotopoyloy lemonata11keftedakia kotopoyloy lemonata12keftedakia kotopoyloy lemonata13keftedakia kotopoyloy lemonata14keftedakia kotopoyloy lemonata16keftedakia kotopoyloy lemonata15keftedakia kotopoyloy lemonata17

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι και με λαδωμένα χέρια παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά και πλάθουμε μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι ακόμα με το πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους  200ο μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο κι όταν ζεστάνει αρκετά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κι όσο αλατοπίπερο χρειάζεται. Όταν έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και να έχει βελούδινη υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο σημείο αυτό ή ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να “τραβήξουν” (αν τα θέλουμε πιο ζουμερά και πληθωρικά) ή τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο σερβιρίσματος και τα περιλούζουμε με τη σάλτσα (σε περίπτωση που θέλουμε πιο διακριτικό αποτέλεσμα).

Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...