tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ομελέτα με σπαράγγια και κατίκι Δομοκού

Έκανα τη δοκιμή και πέτυχε. Απολαύσαμε μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες γιατί τα σπαράγγια κάνουν τη διαφορά , τα αγαπημένα , ανοιξιάτικα , αρωματικά και ολοτρύφερα σπαράγγια. Αλλά δεν τα αφήσαμε μόνα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα σπαράγγια εκτός από το σκόρδο και το ελαιόλαδο αγαπούν πολύ το τυρί. Και αναλογίστηκα εγώ….”άραγε αγαπούν και το τυρί με υπόξινη γεύση και μορφή κρέμας;” Μετά τη σχετική δοκιμή η απάντηση έρχεται καταφατική και ενθουσιώδης: “Ναι λοιπόν τα σπαράγγια αγαπούν ΚΑΙ το κατίκι Δομοκού και τελικά τα σπαράγγια αναδεικνύουν όποιο υλικό θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους…Κατά τ’ άλλα , το τσίπουρο και το ζυμωτό ψωμί συνέθεσαν ένα μεσημερινό που θα μας μείνει αξέχαστο.

 

omeleta sparaggia katiki1

Υλικά:

150 γρ. σπαράγγια

5 αυγά

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. (κοφτό) σκόρδο σε σκόνη

120 γρ. κατίκι Δομοκού

Αλάτι και πιπέρι

omeleta sparaggia katiki2omeleta sparaggia katiki3omeleta sparaggia katiki4omeleta sparaggia katiki5omeleta sparaggia katiki6omeleta sparaggia katiki7omeleta sparaggia katiki8omeleta sparaggia katiki9

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό μέρος από τα κοτσάνια τους. Τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλτικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει αραδιάζουμε μέσα τα σπαράγγια και τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά ενώ στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ μαζί με το αλάτι. Όταν τα σπαρράγια έχουν μαραθεί αδειάζουμε το μίγμα των χτυπημένων αυγών και περιμένουμε να σφίξει ελαφρά η βάση της ομελέτας. Τότε σκορπίζουμε κουταλιές από το κατίκι Δομοκού σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας και το ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε τα εισχωρήσει ελαφρά ανάμεσα στην ομελέτα. Τότε με προσοχή , με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα , την πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή ορέξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...