tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σπαγγέτι με τοματίνια , σκόρδο και βασιλικό !

Η συγκεκριμένη , είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα , δική μου και όλης της οικογένειας…το καλύτερο , το πιο νόστιμο και αρωματικό πιάτο που το τρώνε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση….και το καλύτερο; είναι πιάτο εξπρές. Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα τοματίνια . Η επιτυχία του , κατά τη γνώμη μου οφείλεται  στη "ζωντάνια " που έχουν τα υλικά . Κανένα δε χρειάζεται πολύ μαγείρεμα , κανένα δεν πρέπει να μείνει για πολύ στη φωτιά….έρχεται και η αγαπημένη παρμέζάνα στο τέλος και συμπληρώνει την πανδαισία ! Τα χρώματά του δε , είναι τόσο ζωηρά που βλέποντας το πιάτο φτιάχνει διάθεσή μας.
Δείτε τη:

spaggeti ntomatinia1
Υλικά :


1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
500 γρ. τοματίνια κομμένα στα δύο
1 χούφτα φρέσκο , δροσερό βασιλικό
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

{webgallery}

spaggeti ntomatinia2zymarika tomatinia basilikos6spaggeti ntomatinia3spaggeti ntomatinia4

{/webgallery}
Eκτέλεση :
-Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο , αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την ώρα που αναγράφεται. Παράλληλα σε απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια (ΟΧΙ δυνατή) φωτιά . Προσθέτουμε το σκόρδο , τα τοματίνια και το βασιλικό και τα αναδεύουμε στην κατσαρόλα συνέχεια για 3 λεπτά περίπου  για να μαραθούν και να μοσχομυρίσουν όλα τα αρώματα. Δεν ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να μην καεί και πικρίσει το σκόρδο και ο βασιλικός αλλά και για να σωταριστούν ελαφρά  τα τοματίνια. Στη συνέχεια παίρνουμε περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στα τοματίνια , δυναμώνουμε τώρα τη φωτιά μέχρι να "σαλτσώσει" και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Παράλληλα φυλάμε στην άκρη άλλη μια κούπα απ' το νερό των μακαρονιών κι αν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε απ' αυτό.
-Στο μεταξύ , αφού έχουν γίνει και τα ζυμαρικά μας , τα σουρώνουμε , τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αδειάζουμε μέσα  όλο το περιεγχόμενο του σκεύους  με τα τοματίνια. Ανακατεύουμε με προσοχή και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ακόμα.
Σερβίρουμε , ρίχνοντας στο πιάτο μπόλικη παρμεζάνα αλλά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...