tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα με ψητά μήλα και κρέμα

Αν σου πω ότι αυτή η τάρτα με την υπέροχη κρέμα και τα ψητά μήλα συναγωνίζεται επάξια τα καλύτερα κεράσματα θα με πιστέψεις; Αν με πιστέψεις , θα κάνεις πολύ καλά και σε προτρέπω να περάσεις άμεσα στην εκτέλεσή της κι είμαι σίγουρη πως θα την φτιάξεις ξανά και ξανά…Στο μεταξύ η ετοιμασία της είναι άκρως διασκεδαστική και μη φανταστείς πως θα σε κουράσει. Όταν λέμε πως περιέχει κρέμα, μιλάμε για μια κρέμα που θα ψηθεί και θα "δέσει" μόνη της καθώς θα ψήνεται στο φούρνο... Εννοείται πως τη θέση των μήλων μπορεί να πάρει το οποιοδήποτε φρούτο, από κεράσια και φράουλες μέχρι κομποστα βερύκοκο, ροδάκινο κ.λ.π.

 tarta pshta mhla1

Υλικά:

1 βάση γλυκιάς τάρτας

2 μήλα

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μεγάλο αυγό

1 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

tarta pshta mhla2tarta pshta mhla3tarta pshta mhla9tarta pshta mhla4tarta pshta mhla5tarta pshta mhla6tarta pshta mhla7tarta pshta mhla8tarta pshta mhla10tarta pshta mhla11tarta pshta mhla12tarta pshta mhla13

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε τα μήλα: καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές, ομοιόμορφες λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη και τότε ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ) . Δε χρειάζεται προψήσιμο.

Την απλώνουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε ταρτιέρα 24 εκ. φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα. Τοποθετούμε τότε σε όλη την επιφάνεια τα ψημένα μήλα, το ένα διπλα στο άλλο.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Με προσοχή αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του. Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...