tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ρεβύθια σούπα με το θερμομίξ

Αυτό το πιάτο το λατρεύω κι αυτό το όσπριο επίσης. Μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους κι είναι τόσο ιδιαίτερο και τόσο γευστικό. Μου αρέσει πολύ με αρώματα μπαχαρικών και συνοδευμένο με ρύζι μπασμάτι. Ο συγκεκριμένος τρόπος με το θερμομίξ  εξασφαλίζει το τέλειο μαγείρεμα και την τέλεια απόλαυση. Τα ρεβίθια σωστά βρασμένα, η σούπα σωστά χυλωμένη κι όλοι γύρω από το τραπέζι απόλυτα ευχαριστημένοι. Το ρύζι το προτείνω ή μάλλον το θεωρώ απαραίτητο μιας και περιέχει το αμινοξύ εκείνο που λείπει από τα όσπρια ώστε να αλληλοσυμπληρωθούν οπότε αυξάνεται η αξία της πρωτεΐνης που παίρνουμε από το συγκεκριμένο γεύμα.

revithia thermomix1

Υλικά:

400 γρ. ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

50 γρ. λάδι

1 καρότο σε κομμάτια

1 πιπεριά Φλωρίνης

1200 γρ, νερό

Λίγο κουρκουμά και λίγο κάρυ

1 κύβο λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί

revithia thermomix2revithia thermomix3revithia thermomix4revithia thermomix5revithia thermomix6revithia thermomix7revithia thermomix8revithia thermomix9revithia thermomix10revithia thermomix11

Εκτέλεση:

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπωλ γεμάτο νερό ώστε να μαλακώσουν. Όταν έρθει η ώρα να μαγειρέψουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα στον κάδο το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένα στα τέσσερα. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν. Ρίχνουμε και το λάδι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ ταχ. 2 ώστε να σωταριστούν. Προσθέτουμε τότε τα ρεβύθια, τo καρότo, το νερό, τα μπαχαρικά και τον κύβο και ρυθμίζουμε  για 1 ώρα/ ταχ. 100ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση, κουτάλι ώστε να μαγειρευτούν. Στο τέλος ελέγχουμε, τη γεύση, τα υγρά και αν έχουν βράσει εντελώς τα ρεβύθια. Οπότε προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι και ρυθμίζουμε  για 5-10 λεπτά ακόμα ή όσο χρειαστεί ώστε βράσουν εντελώς τα ρεβύθια και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.

Το διακρές ανακάτεμα καθόλη τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι αυτό που εξασφαλίζει μεγάλη νοστιμιά και τέλειο αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη!