tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σκορδαλιά με το θερμομίξ

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί  μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα παντζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές.

Σήμερα αναλαμβάνει δράση το θερμομίξ

skordalia thermomix1

Υλικά:

800 γρ. πατάτες

130 γρ. λάδι

80 γρ. χυμό λεμονιού

4-5 σκελίδες σκόρδο

1-2 κ.γλ. αλάτι

500 γρ. νερό

skordalia thermomix2skordalia thermomix3skordalia thermomix4skordalia thermomix5skordalia thermomix6skordalia thermomix7

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο το νερό και στο καλαθάκι τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους. Βράζουμε για 30 λεπτά/varoma/ταχ. 1

Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες μήπως χρειαστεί και αδειάζουμε τον κάδο.

Ρίχνουμε μέσα στον κάδο το μισό λάδι και το σκόρδο και τεμαχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 8 κι επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί, καθαρίζοντας τα τοιχώματα με τη σπάτουλα.

Τοποθετούμε την πεταλούδα στον κάδο, προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, το λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ταχ. 3.5. Δοικιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα ακόμα.

Ελέγχουμε την πυκνότητα της κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο υγρό από το βρασμό που φυλάξαμε κι επαναλαμβάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Καλή επιτυχία!

Πρόταση: Μπορούμε να τοποθετήσουμε φιλέτο ψαριού αλατισμένο κι ελαφρά λαδωμένο στον βαθύ δίσκο varoma και λαχανικά στον ρηχό δίσκο και να μαγειράψουμε παράλληλα με τις πατάτες. Ετσι θα έχουμε ενα πλήρες γεύμα.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...