tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φέτα σε φύλλο κρούστας

Πασίγνωστο το συγκεκριμένο ορεκτικό, νομίζω πως είναι must σε καθε τραπέζι. Επίσης μη μου πει κανεις ότι δεν το συμπεριλαμβάνει πάντα σε παραγγελία σε φαγητό “έξω”… Απλό κατά βάση, γιατί προφανώς τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας και το τηγανίζεις. Το σερβίρεις με λίγο μέλι και σουσάμι κι είναι έτοιμο . Κάποιες λεπτομέρειες ωστόσο κάνουν τη διαφορά και γι’αυτό είμαι εδώ εγώ σήμερα…Μην το φτιάξεις αλλιώς, θα χάσεις!

feta se fyllo kroystas1

Υλικά για κάθε πακέτο:

1 φύλλο κρούστας

1 ορθογώνιο κομμάτι φέτας 100 γραμμαρίων

Μπόλικο ελαιόλαδο

Θυμάρι

Σουσάμι και μαυροσούσαμο

Μέλι για το σερβίρισμα (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)

feta se fyllo kroystas2feta se fyllo kroystas3feta se fyllo kroystas4feta se fyllo kroystas5feta se fyllo kroystas6feta se fyllo kroystas7feta se fyllo kroystas8feta se fyllo kroystas9feta se fyllo kroystas10feta se fyllo kroystas11feta se fyllo kroystas12feta se fyllo kroystas13

Εκτέλεση:

Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και στη μισή επιφάνεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο ώστε να είναι το λάδι και το θυμάρι ενδιάμεσα και τοποθετούμε στο πάνω μέρος το κομμάτι φέτας. Διπλώνουμε τα πλάγια και τυλίγουμε σε φάκελο. Τοποθετούμε το φάκελο σε ταψί με λαδόκολλα όπου έχουμε ρίξει λίγο λάδι. Ραντίζουμε και το πάνω μέρος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροσούσαμο και θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο μέχρι να ροδίσει καλά. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά. Περιλούζουμε με το μέλι και σερβίρουμε αμέσως!

Σημ. : αν θέλουμε , φυσικά μπορούμε να τηγανίσουμε αντί να ψήσουμε. Ωστόσο προτείνω το ψήσιμο γιατί έτσι εξασφαλίζουμε περισσότερα κομμάτια ταυτόχρονα σε περίπτωση τραπεζιού, ενώ το φύλλο γίνεται πολύ αέρινο και  τραγανό παράλληλα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ψήνεται μαζί το σουσάμι και αναδεικνύει τα υπέροχα αρώματά του (σε περίπτωση που τηγανίσουμε καλό είναι να έχουμε καβουρδίσει το σουσάμι από πριν).

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...