tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με καρότο και γλάσο τυριού

Το κέικ αυτό έχει ευρωπαϊκή καταγωγή…Eγώ πίστευα πως πρόκειται για Αγγλική συνταγή όμως ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πρωτοεμφανίστηκε στις πιο Βόρειες , Σκανδιναβικές χώρες , μετά έγινε γνωστό στην Αγγλία , στην Αμερική…και κάπου στην πορεία…το δοκιμάσαμε κι εμείς…και καλά κάναμε , διότι πρόκειται για ένα δροσερό και υγρό κέικ με φρέσκα , ζουμερά καρότα , σταφίδες και μπαχαρικά , που φτιάχνεται πολύ απλά κι εύκολα ενώ η νοστιμιά του είναι ξεχωριστή και αξεπέραστη. Αρέσει σε όλους , ανεξαιρέτως , και το γλάσο τυριού του δίνει αυτό το .."κάτι παραπάνω" .
Δείτε το :

carrotcake8
Υλικά :


150 ml. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κοκ. φαρίνα
1 κ.γλ. μπέικιν
150 γρ. σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
150 γρ. χοντοτριμμένο καρύδι
250 γρ. καρότα τριμμένα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού
Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο , ζουμερό πορτοκάλι
1 κ.γλ. σόδα (διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού)
4 αυγά
2 κ.γλ. (κοφτά) κανέλα
Μία δόση γλάσο τυριού

Καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης για την επιφάνεια

karoto2karoto3karoto4karoto5karoto6karoto7karoto8karoto9karoto10carrotcake1carrotcake2carrotcake3carrotcake4carrotcake5carrotcake6carrotcake7

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν και κανέλα . Χτυπάμε στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά το λάδι , τη ζάχαρη και τα αυγά . Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού  πάνω από το μίξερ γιατί φουσκώνει και ξεχειλίζει και  το αδειάζουμε  στο μίξερ . Προσθέτουμε  και το ξύσμα και δουλεύουμε στη  χαμηλή σκάλα για λίγο ακόμα . Συνεχίζουμε προσθέτοντας με προσοχή το αλεύρι λίγο-λίγο και όταν αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά σταματάμε τη χρήση του μίξερ . Προσθέτουμε τώρα τις σταφίδες , τα καρύδια και το τριμμένο καρότο και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα . Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί (26-28 3κ.) το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μία ώρα περίπου . Όταν ψηθεί , περιμένουμε για 15-20 λεπτά να σταθεί , το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα . Το αφήνουμε να κρυώσει , το κόβουμε σε δύο επίπεδα και τότε τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα. Έχουμε ετοιμάσει το γλάσο τυριού (τη συνταγή θα βρείτε κάνοντας κλικ πάνω στα μαύρα γράμματα , στα υλικά ) και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του τη μισή ποσότητα (γλάσου)  , τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο του κέικ και τελειώνουμε με το υπόλοιπο γλάσο τυριού. Διακοσμούμε με καρύδια ή φυστίκια αιγίνης, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Φυλάσσεται στο ψυγείο . Αν θέλουμε το βγάζουμε λίγη ώρα πριν σερβίρουμε αλλά και παγωμένο είναι εξίσου απολαυστικό .
-Σε περίπτωση που δε θέλουμε να το γαρνίρουμε με γλάσο τυριού το πασπαλίζουμε απλά με άχνη ζάχαρη αλλά και σκέτο είναι εξαιρετικό…
Όπως κι αν το προτιμήσετε…καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...