Το "πεπέκι της Αργυρώς"

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα  την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ. 

pepeki1

 

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
3 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι 
1/3 κεσεδάκι από το γιαούρτι , λάδι
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια 
Λίγο άλάτι (περίπου 2 κ.γλ.)
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

pepeki2pepeki3pepeki4pepeki5pepeki6pepeki7

Εκτέλεση:
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το λάδι , το αλάτι και την πάπρικα . Τα ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και όταν έχουν ομογενοποιηθεί πολύ καλά , προσθέτουμε τη φέτα  και την ενσωματώνουμε κι αυτή στο μίγμα. Αρχίζουμε τότε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στο τέλος έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα! Λαδώνουμε ένα στρογγυλό , αντικολλητικό ταψί Νο 30-32 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε το "πεπέκι" σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45' περίπου . Όταν έχει ροδίσει κι έχει ωραία κρούστα είναι έτοιμο.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!