tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Καμεμπέρ (camembert) τυρί σε σφολιάτα με μέλι.

Το εμβληματικό αυτό τυρί, με καταγωγή τη Νορμανδία, με την ιδιαίτερη πολύπλευρη γεύση του και το μαλακό, βελούδινο σώμα του, με το ξεχωριστό του άρωμα, το θεωρώ λατρεία…Σε προκαλεί να το απολαύσεις μόνο του, λιτά κι απέριττα μέσα σε πράσινη σαλάτα όπου θα ενισχυθεί με υπόγλυκο ντρέσινκ ή ψημένο ώστε να αναδειχτεί ρέοντας η πολύτιμη υφή κι επίγευσή του . Η αγαπημένη μου εκδοχή είναι ψημένο σε σφολιάτα , περιλουσμένο με ένα εκλεκτό ανθόμελο και φυσικά συνοδευμένο με ένα αρωματικό, λευκό κρασί…

camember1

Υλικά:

1 κομμάτι σφολιάτα (15x15)

1 συσκευασία τυρί καμεμπέρ

1 αυγό

Σουσάμι

1-2 κ.σ. μέλι (κατα προτίμηση ανθόμελο)

Θυμάρι

camember2camembercamember3camember4camember5camember6camember7camember8camember9camember10

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το κομμάτι σφολιάτας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, το απλώνουμε λίγο με τον πλάστη και βάζουμε στο κέντρο το τυρί. Το διπλώνουμε όμορφα από τις γωνίες της σφολιάτας προς το κέντρο και το κλείνουμε σε πακέτο. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τοποθετούμε σε ταψάκι, κατά προτίμηση αλουμινίου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το “πακέτο”.

Τότε το μεταφέρουμε σε πιάτο, με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά πλάτος την επιφάνεια, σα να αφαιρολυμε το “σκέπασμα”, περιλούζουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως!!!

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...