tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τρουφάκια με κρέμα κάστανου και με σοκολάτα

Ονειρεμένες μπαλίτσες απόλαυσης είναι οι συγκεκριμένες κι εδώ θα αναφέρω μια φράση κλισέ , γιατί δε βρίσκω κάτι πιο κατάλληλο που να εκφράζει την γλυκιά ζημιά που προκαλούν: “Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα” τρουφάκι λοιπόν αφού το μίγμα είναι ακαταμάχητο και εκτός από την πλούσια γκανάς σοκολάτας περιέχει και την υπέροχη , τη μοναδική γλυκιά κρέμα κάστανου. Από εκεί και πέρα , το καρύδι , η σοκολατένια επικάλυψη , το διακριτικό άρωμα της κανέλας και το κακάο ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα και συνθέτουν το τέλειο κέρασμα.

troyfakia maron1

Υλικά:

1 δόση γλυκιά κρέμα κάστανου (συνταγή εδώ)

Για την γκανάς σοκολάτας:

150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση: μια χούφτα καρύδια κομμένα στη μέση

Για την επικάλυψη:

*Τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα

*Κοσκινισμένο κακάο

*Τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα

troyfakia maron2troyfakia maron3troyfakia maron4troyfakia maron5troyfakia maron6troyfakia maron7troyfakia maron8troyfakia maron9troyfakia maron10troyfakia maron11troyfakia maron12troyfakia maron13troyfakia maron14troyfakia maron15troyfakia maron16troyfakia maron17

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανου σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί. Έτσι είναι έτοιμη , πλάθεται πανεύκολα , οπότε παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από αυτή , τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομματάκι καρύδι , πλάθουμε σε μπαλίτσα και τη ρίχνουμε στο υλικό με το οποίο θέλουμε να ντύσουμε τα τρουφάκια μας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία εναλλάσσοντας την επικάλυψη αν θέλουμε να έχουμε ποικιλία. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια κεράσματος και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τα σοκολατένια τρουφάκια:

Τοποθετούμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε Μπαίν-Μαρί και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πετύχουμε ένα βελούδινο σοκολατένιο μίγμα.

Σε ένα μπωλ βάζουμε 400 γρ. από την κρέμα κάστανου , προσθέτουμε την γκανάς σοκολάτας , τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα επίμονα μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά και τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά το μίγμα ώστε να μπορεί να πλάθεται. Παίρνουμε τότε μικρές ποσότητες κι από αυτό το μίγμα , τοποθετούμε κι εδώ καρύδι στο εσωτερικό , πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο υλικό της επικάλυψης που προτιμάμε. Τοποθετούμε κι αυτά στις χάρτινες θήκες και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Βασισμένα σε συνταγή από εδώ.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...