tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μηλόπιτα ρολό

Νομίζω πως ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου για μηλόπιτα: “μην επαναπύεσαι , δεν τελειώσαμε , ακολουθεί κι άλλη συνταγή”  είπα! Να λοιπόν που ήρθε και μάλιστα ήρθε για να μείνει γιατί είναι εξαιρετική. Μια συνταγή για μηλόπιτα σε αφράτο ρολό παντεσπανιού της καλής μου φίλης Ελευθερίας Μπούτζα με την οποία συμπορευόμαστε εδώ και χρόνια στο μαγικό κόσμο των social media αλλά και του foodblogging. Την είδα , με δελέασε , τη δοκίμασα , πέτυχε , τη μοιράζομαι μαζί σας…

Μη χάσεις αυτή τη συνταγή , θα χάσεις…

mhlopita rolo1

Υλικά για τη γέμιση:

750 γρ. (καθαρό βάρος) τριμμένα μήλα

150 γρ. ζάχαρη

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 κούπα τριμμένα καρύδια

Κανέλα

Υλικά για το παντεσπάνι:

4 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

100 ml γάλα

50 ml ηλιέλαιο

2 κ.σ. μπέικιν

1 1/2 κούπες αλεύρι

Ζάχαρη άχνη για το τέλος

mhlopita rolo2mhlopita rolo3mhlopita rolo4mhlopita rolo5mhlopita rolo6mhlopita rolo7mhlopita rolo8mhlopita rolo9mhlopita rolo10mhlopita rolo11mhlopita rolo12mhlopita rolo13mhlopita rolo14mhlopita rolo15mhlopita rolo16mhlopita rolo17mhlopita rolo18mhlopita rolo19mhlopita rolo20mhlopita rolo21

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι . Τότε τα αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Την αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τότε τις βανίλιες , το γάλα και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και κάνουμε ένα γρήγορο χτύπημα ίσα που να ενωθούν τα υλικά.Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό πάνω από τα μήλα φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσει το παντεσπάνι , περίπου 25-30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο περιμένουμε για λίγα λεπτά να σταθεί το γλυκό και τότε το σκεπάζουμε με μια δεύτερη λαδόκολλα. Με τη βοήθεια της σχάρας του φούρνου ή ενός δεύτερου ίδιου ταψιού αναποδογυρίζουμε το γλυκό κι αφαιρούμε την "πάνω" λαδόκολλα. Με τη βοήθεια λοιπόν της "κάτω" λαδόκολλας ρολάρουμε  ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά και τυλίγουμε το γλυκό σχηματίζοντας ρολό. Κλείνουμε τα πλάγια με τη λαδόκολλα (σχηματίζουμε κάτι σαν καραμέλα) και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το μεταφέρουμε τότε στην πιατέλα μας με τη βοήθεια της λαδόκολλας, το πασπαλίζουμε με άχνη , το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...