tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ κακάο, διώροφο με κρέμα κακάο

Το καταπληκτικό αυτό κέικ με κέρδισε από την πρώτη στιγμή…Όψη δελεαστική , κρέμα βελούδο που το πλαισιώνει από κάθε πλευρά, γεύση μεστή κι ελαφρώς “bitter”, υλικά απλά και προσιτά και εκτέλεση συνταγής σχεδόν απλοϊκή που δε χρειάζεται μίξερ αλλά ένα μπωλ, ένα κατσαρολάκι και το σύρμα ανάδευσης. Φτιάχνοντάς το έλεγα : “μα τόσο απλό; δε μπορεί..κάτι θα πάει λάθος μέχρι το τέλος” Κι όμως , όχι μόνο δεν πήγε τίποτα λάθος αλλά προέκυψε ένα διώροφο κέικ κακάο  που μας έκλεψε την καρδιά!

sokokeik gemisto1

Υλικά για το κέικ:

2 αυγά

1 βανίλια

(Προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι)

1 κ.σ. ξύδι

1/4 κούπας ηλιέλαιο

1/2 κούπα γάλα

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

1/3 κούπας κακάο

1 κ.σ. μπέικιν
Για την κρέμα:

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα κακάο

Μια τσιμπιά αλάτι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κούπα γάλα

1 βανίλια

1 κ.σ. βούτυρο

Τριμμένους ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση

sokokeik gemisto2sokokeik gemisto3sokokeik gemisto4sokokeik gemisto5sokokeik gemisto6sokokeik gemisto7sokokeik gemisto8sokokeik gemisto9sokokeik gemisto10sokokeik gemisto11sokokeik gemisto12sokokeik gemisto13sokokeik gemisto14sokokeik gemisto15sokokeik gemisto16sokokeik gemisto17sokokeik gemisto18sokokeik gemisto19sokokeik gemisto20sokokeik gemisto21sokokeik gemisto22sokokeik gemisto23sokokeik gemisto24sokokeik gemisto25sokokeik gemisto26sokokeik gemisto27sokokeik gemisto28sokokeik gemisto29sokokeik gemisto30sokokeik gemisto31

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, τη βανίλια, το ξύδι, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τότε προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν (καλό είναι να τα κοσκινίσουμε) και τα ανακατεύουμε άλλο λίγο μέχρι να σχηματίσουμε ένα ομοιογενές ρευστό μίγμα. Το αδειάζουμε σε ταψάκι 20εκ. Που [έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 35-40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα αφαιρώντας τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε εκεί κι ετοιμάζουμε την κρέμα: Ρίχνω όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι ΕΚΤΟΣ από το βούτυρο, το βάζω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Κόβω τότε το κέικ που στο μεταξύ έχει κρυώσει σε δύο επίπεδα με ένα μεγάλο μαχαίρι, τοποθετώ στην πιατέλα τον πρώτο δίσκο κι αδειάζω πάνω 5-6 κουταλιές από την κρέμα. Την απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα, τοποθετώ πάνω το δεύτερο δίσκο και τελειώνω καλύπτοντας το κέικ και στα πλάγια με την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς (εγώ εδώ προτιμώ το καρύδι), κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...