tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με φρέσκα βερύκοκα κι τριμμένο αμύγδαλο

Τι θα πει δεν είναι εποχή για κέικ; ένα κέικ πάντα είναι καλοδεχούμενο και καλοφάγωτο , όσο καλοδεχούμενο είναι ένα παγωμένο τσάι ή ένας καφές. Τι δηλαδή; επειδή είναι καλοκαίρι και επειδή το θερμόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 38ο Κελσίου πρέπει να καταφύγουμε οπωσδήποτε στο παγωτό; Εξάλλου τα συμβιβάσαμε τα πράγματα: το κέικ αυτό περιέχει πολτό από φρεσκοκομμένα , ζουμερά βερύκοκα που του χαρίζουν τη δροσιά και τη νοστιμιά τους…Αν ωστόσο είσαι αμετανόητος-η την επόμενη φορά σιροπιάσετε το και συνόδευσέ το με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ.

keik berikoko1

Υλικά:

250 γρ. βερύκοκα (καθαρό βάρος)

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι

1/2 κούπα πούδρα αμυγδάλου

3 αυγά

1/3 κούπας ηλιέλαιο

1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο

(Συνολικά 160ml βούτυρο-λάδι)

1 κ.σ. μπέικιν

1 βανίλια

1 τσιμπιά κανέλα ή μοσχοκάρυδο

Άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

keik berikoko2keik berikoko3keik berikoko4keik berikoko5keik berikoko6keik berikoko7keik berikoko8keik berikoko9keik berikoko10keik berikoko11keik berikoko12keik berikoko13

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα βερύκοκα κι αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά , τη ζάχαρη , τη βανίλια και το μπαχαρικό και τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε διαδοχικά το λάδι , το βούτυρο και τον πολτό των φρούτων. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την πούδρα αμυγδάλου , αναδεύοντας πολύ λίγο ίσα που να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε αντικολλητική ή αλευρο-βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε , τοποθετούμε στην πιατέλα , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε , αν το προτιμάμε με μαρμελάδα βερύκοκο.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...