tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας

Από αλλού ξεκίνησα σε άλλο κέικ κατέληξα! Απλά ήθελα να επαναλάβω ένα κέικ με πουρέ κολοκύθας που πολύ αγαπώ μα δεν είχα πρόχειρη κολοκύθα ούτε είχα την υπομονή να περιμένω την επόμενη μέρα να πάω για ψώνια , να φτιάξω τον πουρέ και να προχωρήσω στην εκτέλεση της συνταγής. Αντιθέτως στην κατάψυξη μου είχε έτοιμο πουρέ γλυκοπατάτας κατά τύχη από μια φίλη που μου τον έδωσε…Μωρέ λες; συλλογίστηκα και προχώρησα αμέσως στο επόμενο βήμα αφού τα δύο αυτά υλικά μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Δεν είχα καθόλου άδικο και μάλιστα από τη χαρά μου που πέτυχε το πείραμα  έφτιαξα και μια όμορφη επικάλυψη σοκολάτας , το στόλισα και με λίγα καρύδια πεκάν και κατέγραψα την καινούρια μου συνταγή ενθουσιασμένη και ικανοποιημένη.

keik glykopatata1

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

1 κούπα ηλιέλαιο

3/4 κούπας πουρέ γλυκοπατάτας

2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

1/2 κούπα σταφίδες

1/3 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (κανέλα , γαρύφαλο , μοσχοκάρυδο κ.λ.π.)

Για το γλάσο σοκολάτας:

100 γρ. Κουβερτούρα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.γλ. μέλι

Λίγα καρύδια ή πεκάν για την επιφάνεια

keik glykopatata2keik glykopatata3keik glykopatata4keik glykopatata5keik glykopatata6keik glykopatata7keik glykopatata8keik glykopatata9keik glykopatata10keik glykopatata12keik glykopatata13keik glykopatata14keik glykopatata15keik glykopatata16keik glykopatata17keik glykopatata18keik glykopatata19keik glykopatata20

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μέχρι να αφρατέψουν , προσθέτουμε το ηλιέλαιο , τον πουρέ γλυκοπατάτας και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 22 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο , περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε τότε το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν-μαρί μαζί με το ηλιέλαιο ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Όταν έχει λιώσει εντελώς η κουβερτούρα κι έχει σχηματιστεί ένα βελούδινο μίγμα προσθέτουμε και το μέλι , ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό και με προσοχή το αδειάζουμε πάνω στο κέικ ξεκινώντας από το κέντρο σιγά-σιγά. Τοποθετούμε στην επιφάνεια και τα καρύδια , περιμένουμε λίγο να σταθεροποιηθεί το γλασέ , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Σήμ. : Πουρέ γλυκοπατάτας μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα τροφίμων , όπου κυκλοφορεί στο εμπόριο κατεψυγμένος. Ωστόσο μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα αν καθαρίσουμε και βράσουμε δυό-τρεις γλυκοπατάτες σε λίγο νερό  , τις οποίες μετά στραγγίζουμε και  πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...