tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με τριμμένο φουντούκι

Κέικ με τριμμένο φουντούκι

Η νέα  τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…

keik foyntoyki1

Υλικά: 

3 αυγά

170 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (σμυρνιό) (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο)

180 γρ. κρέμα γάλακτος (με μειωμένα λιπαρά) ή ξινόγαλο ή κεφίρ

200 ml ηλιέλαιο

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

100 γρ. τριμμένο φουντούκι

Αχνη για το σερβίρισμα

keik foyntoyki2keik foyntoyki3keik foyntoyki4keik foyntoyki5keik foyntoyki6keik foyntoyki7keik foyntoyki8keik foyntoyki9keik foyntoyki10keik foyntoyki11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά , τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , στη συνέχεια το ηλιέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν σε τρεις δόσεις. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και το ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. 

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 22 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35 λεπτά περίπου!

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς , το μεταφέρουμε σε πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...