tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ και ζελέ φρούτων

Αν δε φτιάξω το γλυκό αυτό τουλάχιστον 5-6 φορές…καλοκαίρι δε λέγεται. Γιατί οι στιγμές που το γευόμαστε είναι από αυτές που σε δροσίζουν όχι μόνο από τα αέρινα υλικά και τη ανάλαφρη γεύση κρέμας και ζελέ αλλά κι από τις αναμνήσεις που το συνοδεύουν…

Δεν είχε ώρα αυτό το γλυκό…Ήταν το πρωινό μας, το απογευματινό μας, το κέρασμα και το συνοδευτικό του καφέ, ήταν η πρώτη μπουκιά στην επιστροφή μετά το μπάνιο, ήταν η κλεφτή μπουκιά την ώρα που η μαμά ετοίμαζε να σερβίρει τη φίλη που είχε έρθει για καφέ στη βεράντα, ήταν η κουταλιά απευθείας από το ψυγείο με την πόρτα του ανοιχτή. Όσο για το σήμερα...είναι η μεγάλη λατρεία του εγγονού μου που τον ξετρέλανε με την πρώτη κουταλιά και δε σταματάει να ζητά να του το φτιάχνω!

glyko mpiskota zele1

Υλικά:

1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια

25 (περίπου) μπισκότα πτι μπερ

660ml γάλα

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 κούπα ψιλοκομμένα φρούτα(φρέσκα ή κομπόστα)

2 κ.σ. ζάχαρη

glyko mpiskota zele2glyko mpiskota zele3glyko mpiskota zele4glyko mpiskota zele5glyko mpiskota zele6glyko mpiskota zele7glyko mpiskota zele8glyko mpiskota zele9glyko mpiskota zele10glyko mpiskota zele11glyko mpiskota zele12glyko mpiskota zele13

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, προσθέτουμε προαιρετικά μια κ.σ. ζάχαρη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει ελαφρά (όχι όμως τόσο ώστε να παγώσει εντελώς).

Σε ένα σκεύος 22x15 στρώνουμε τα μισά μπισκότα ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας με τα 660ml γάλα και  1 κ.σ. ζάχαρη. Με προσοχή αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα πάνω στα στρωμένα μπισκότα φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα και στην επιφάνεια της κρέμας στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα η οποία φροντίζουμε να “κολλήσει” καλά στα τοιχώματα του σκεύους .

Αδειάζουμε σιγά-σιγά το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά με προσοχή πάνω από την κρέμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, περιμένουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...