tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Δροσερό επιδόπιο με γιαούρτι και φρούτα του δάσους

Μιλάμε για ένα επιδόρπιο ιδανικό μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Είναι ελαφρύ και δροσερό , περιέχει ζελέ , γιαούρτι και φρέσκα φρούτα , είναι εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και ευκολότατο στην παρασκευή του! Εγώ επέλεξα να το φτιάξω και να το παρουσιάσω με τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους που εκτός από πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες είναι πολύ νόστιμα , έχουν πολύ ιδιαίτερο χρώμα και μου φτιάχνουν τη διάθεση…Aποτελούν ένα δυνατό σύμμαχο για την υγεία μας και καλό είναι να τα βάλουμε στη ζωή μας. Εξάλλου είναι πολύ έυκολο να τα βρει κανείς , καθώς , όλο και πιο συχνά τα συναντούμε στο εμπόριο , κυρίως κατεψυγμένα.
Δείτε το:

zele giaoyrti1
Υλικά :


2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και με χαμηλά λιπαρά)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα φρούτα του δάσους
2 φακελάκια ζελέ με γεύση “φρούτα του δάσους”
2 κούπες βραστό νερό

Λίγη σαντιγύ γαι γαρνιρισμα

zele giaoyrti5zele giaoyrti2zele giaoyrti3zele giaoyrti4zele giaoyrti6zele giaoyrti7zele giaoyrti8zele giaoyrti9zele giaoyrti10zele giaoyrti11


Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό , το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και διαλύουμε εκεί τη ζάχαρη και τα δύο φακελάκια ζελέ . Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και όταν έχουν διαλυθεί εντελώς ζάχαρη και σκόνη ζελέ , προσθέτουμε τα γιαούρτια . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά και να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο , υγρό μίγμα . Τότε προσθέτουμε και τα φρούτα και αδειάζουμε το περιεγχόμενο του μπωλ σε μια φόρμα για ζελέ με αποσπώμενη βάση για εύκολο ξεφορμάρισμα . Αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το γλυκό . Τότε το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το ξαφορμάρουμε με προσοχή. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και λίγα ακόμα φρούτα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημ. : -Αν δε διαθέτουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή και να τη βυθίσουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
-Αν θέλουμε μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή με το ζελέ και τα φρούτα της προτίμησής μας , π.χ. Ανανά , μπανάνα , φράουλα , πορτοκάλι , βύσσινο κ.λ.π. αλλά και με φρούτα σε μορφή κομπόστας.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...