Γλυκιές συνταγές
Τιραμισού με το θερμομιξ
- Hits: 335
Πρέπει να παραδεχτούμε πως το τιραμισού αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά και φημισμένα γλυκίσματα σε όλο τον κόσμο και ότι έχει φανατικούς φίλους κι όχι άδικα. Με το δυνατό άρωμα του καφέ να κυριαρχεί, σε συνδυασμό με την απαλή κι αφράτη κρέμα μασκαρπόνε κάθε του μπουκιά αποτελεί γευστική εμπειρία! Είναι ντελικάτο, ελαφρύ και υπέροχο και αποπνέει άρωμα κι “αέρα” Ιταλίας.
Υλικά:
2 κρόκοι
2 αυγά
4 βανίλιες
120 γρ. Ζάχαρη
500 γρ. Τυρί mascarpone
400 γρ. Καφέ espresso lungo ή γαλλικό (φίλτρου)
300 γρ. Σαβαγιάρ
Μπόλικο κακάο για την επιφάνεια














Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το χτυπητήρι στον κάδο και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, τα αυγά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ρυθμίζουμε για 4 λεπτά/ 40ο θερμοκρασία/ταχ. 4 ώστε να πετύχουμε ένα αφράτο μίγμα. Aφαιρούμε τότε το χτυπητήρι και ρυθμίζουμε τότε για 2 λεπτά/ταχ. 3 και από το άνοιγμα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί mascarpone. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Βυθίζουμε τότε ένα -ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα φροντίζοντας να μη μαλακώσουν πολύ και διαλυθούν και τα αραδιάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος διημιουργώντας στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα. (Επιλέγουμε κατα την προτίμησή μας το σκεύος που επιθυμούμε ανάλογα με το πόσο παχύ θέλουμε το κάθε κομμάτι). Παγώνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο κι όταν θελουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Καλή απόλαυση.



