tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα χωριάτικη!!!

Από τη στιγμή που ξεκίνησα να "γράφω" συνταγές έλεγα : Θα φτιάξω και τη χωριάτικη σαλάτα! Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα! Τι πιο απλό , τι πιο εύκολο , τι πιο συνηθισμένο;…Έλα όμως που όταν έγραψα την επικεφαλίδα κόλλησα! Τώρα,  τι να γράψω;;; από που να αρχίσω και που να τελειώσω;;; πώς να περιγράψω ένα τέτοιο θρυλικό πιάτο που κλείνει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία γενεών και γενεών , που περιέχει όλα τα αγαθά της Ελληνικής γης, όλα τα χρώματα και τα αρώματα …...και που η γεύση της και η απόλαυσή της δεν περιγράφονται με λόγια….Κρατώ λοιπόν την ψυχραιμία μου και προσπαθώ να την περιγράψω απλά και ζωντανά όπως της αρμόζει:

Δείτε τη :

horiatiki

Υλικά:


2 ώριμες , σφιχτές και κόκκινες ντομάτες
1 αγγουράκι τρυφερό και δροσερό
1 πράσινη , αρωματική πιπεριά
1 πιπεριά κέρατο με διακριτικό άρωμα
1 μέτριο , γλυκό κρεμμύδι
100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
5-6 ελιές (Καλαμών, κατά προτίμηση , είναι κορυφαίες)
1 κ.γλ. ξύδι "χωριάτικο"
Αλάτι και ρίγανη του βουνού
Μπόλικο ελαιόλαδο κατά βούληση…..αφού το δυνατό σημείο της σαλάτας αυτής είναι …."οι βούτες"

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα μας τα λαχανικά. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά  του κρεμμυδιού , το κόβουμε σε ροδέλες και το τοποθετούμε δυο ώρες πριν σε λεκάνη με κρύο νερό.
Καθαρίζουμε φλοίδες και κοτσάνια , κόβουμε σε κομμάτια όλα τα λαχανικά μας με τη σειρά και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα μας. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια μας και τα προσθέτουμε κι αυτά. Αλατίζουμε , ρίχνουμε και το ξυδάκι  και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε από πάνω την κομμένη φέτα και τις ελιές , πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιλούζουμε τη σαλάτα μας με μπόλικο , φρέσκο ελαιόλαδο!!!
Κατά προτίμηση , συνοδεύουμε με χωριάτικο , ζυμωτό , φρεσκοψημένο , ζεστό  ψωμί αλλά προσέχουμε μην ξεχαστούμε και φάμε όλο το καρβέλι …. :D

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ