tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μαρμελάδα φράουλα

Η φράουλα για μένα είναι ένα μικρό θαύμα και το αποδεικνύει με το ρουμπινένιο χρώμα της , με το υπέροχο άρωμά της και με την τεράστια διατροφική της αξία!  Όσο υπάρχουν φράουλες και είναι η εποχή τους προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι και να  τις τιμώ δεόντως….και δεν είναι πολύς ο καιρός , καθώς παράγεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στην Άνοιξη. Φτιάχνω λοιπόν τούρτες και άλλα γλυκά ψυγείου , σως φράουλας  , κεκάκια με φράουλες  , τάρτα  με κρέμα φράουλας , τσηζ κέικ...Τέλος φτιάχνω και  μαρμελάδα για να την απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται  με το τσουρεκάκι μας , με το παξιμάδι μας , με το γιαούρτι ή το παγωτό βανίλια και καμιά φορά σκέτη κρυφά-κρυφά με το κουταλάκι!

marmelada fraoula5

Yλικά:


500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
450 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια

Χυμό από μισό λεμόνι

{webgallery}

marmelada fraoyla7marmelada fraoyla8marmelada fraoula4marmelada fraoula3marmelada fraoyla6marmelada fraoula1{/webgallery}

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες πολύ σχολαστικά και κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Κόβουμε τις μικρότερες στα δύο και τις μεγαλύτερες στα τρία ή στα τέσσερα και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε και περιμένουμε μισή ώρα.  Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά , στην αρχή δυνατά. Τα πρώτα πέντε λεπτά στεκόμαστε πάνω απ' την κατσαρόλα , ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Μετά χαμηλώνουμε στη μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά . Όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Αποσύρουμε από την εστία και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αν την επόμενη μέρα δούμε ότι χρειάζεται κι άλλο δέσιμο , βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Όταν κρυώσει την τοποθετούμε  σε καθαρό , γυάλινο βάζο. Προσέχουμε γιατί όταν είναι ζεστή ακόμα μας δίνει την εντύπωση  ότι δεν είναι σωστά δεμένη , όμως όταν παγώσει στέκεται καλύτερα!

Και μια ιδέα:  Σε περίπτωση ξαφνικής…απογευματινής λιγούρας παίρνουμε 2-3 μπισκοτάκια petit beurre , απλώνουμε πάνω λίγο τυρί κρέμα , μια κουταλιά μαρμελάδα και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ