tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πάστα φλόρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα

Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον ! Ούτε φωτογραφία δεν είχε αλλά κάτι μ’ έκανε να την προσέξω και να θελήσω να τη δοκιμάσω…Ήταν το τριμμένο φουντούκι στη ζύμη , ήταν και η μαρμελάδα βατόμουρο που πρότεινε , ήταν και η αφοπλιστική απλότητα της εκτέλεσης…. Έτσι ακριβώς όπως τη διάβασα την έφτιαξα την πρώτη φορά . Το αποτέλεσμα , άψογο…Και μετά ήρθαν οι πειραματισμοί…Κατέληξα λοιπόν σ’ αυτή την εκδοχή η οποία έγινε η αγαπημένη μου και  είναι πργαματικά  υπέροχη και ιδιαίτερη!
Δείτε την :

pasta flora foyntoyki1
Υλικά :


120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τριμμένο φουντούκι (πούδρα)
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml. χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
1 κ.γλ. (κοφτό) κανέλα
1 κ.γλ. μπέικιν
300 γρ. μαρμελάδα αρωματική 

pasta flora foyntoyki2pasta flora foyntoyki3pasta flora foyntoyki 4pasta flora foyntoyki5pasta flora foyntoyki6pasta flora foyntoyki7pasta flora foyntoyki8pasta flora foyntoyki9pasta flora foyntoyki10

Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν . Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και τα ζυμώνουμε με το φτερό ή στο ειδικό πρόγραμμα για ζύμες μέχρι να δούμε ότι ομογενοποιήθηκαν και έγιναν μια μαλακιά , κολλώδης ζύμη . Κρατάμε στην άκρη 150 γρ. απ’ αυτή για το στόλισμα και την υπόλοιπη την αδειάζουμε με τη βοήθεια σπάτουλας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή άλλο πυρίμαχο ή αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. Την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πασπαλίζοντας με λίγο αλευράκι για να μπορεί να δουλεύεται και φροντίζουμε να ανέβει και λίγο στα τοιχώματα . Αδειάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πλάθουμε τότε κορδονάκια (με τη βοήθεια αλευριού) με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και στολίζουμε σταυρωτά το γλυκό μας . Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Λίγα λόγια ακόμα:
-Τη συνταγή για τη μαρμελάδα που προτείνω θα τη βρούμε αν κάνουμε κλικ πάνω στη φράση “μαρμελάδα αρωματική” με τα  έντονα γράμματα , στα υλικά .
-Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο είδος μαρμελάδας μας αρέσει . Το βατόμουρο που πρότεινε η αρχική συνταγή είναι έξοχο , αλλά εξίσου ενδιαφέρον είναι και το αποτέλεσμα με μαρμελάδα πορτοκάλι .
-Αν δε θέλουμε τη ζύμη τόσο αφράτη , απλά προσθέτουμε 20-30 γρ. αλεύρι ακόμα .
Καλή επιτυχία!  

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ