tasteoflife.com.gr

 
 

Σουφλε σπανακι

 Το σπανάκι είναι ένας θησαυρός….Αυτά τα πράσινα μεγάλα φύλλα με τη γλυκιά , περίεργη γεύση κρύβουν μέσα τους βιταμίνες Α και Κ…ακόμα μαγγάνιο και φυλλικό οξύ  και βέβαια μαγνήσιο και σίδηρο!!!Ακόμα περιέχουν νιτρικά άλατα  (αυτό είναι λιγότερο γνωστό αλλά πολύ σημαντικό )  τα οποία αποτελούν ένα  σπουδαίο δυναμωτικό για τους μυς!

Καλό είναι λοιπόν να μην περιοριζόμαστε στη…. σπανακόπιτα και στο….. σπανακόρυζο αλλά να βρίσκουμε τρόπους να το εντάσσουμε όσο πιο συχνά γίνεται στη διατροφή  μας!!!

soufle spanaki2

Υλικά για το σουφλέ: (για 4 άτομα)
Μισή δόση μπεσαμέλ  (1/2 λίτρο γάλα)
 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και καλά πλυμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνιθο
μισό ματσάκι μάραθο
150γρ. φέτα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με χαμηλά λιπαρά)
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
10 κ.σ. ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι…

soufle spanaki4
soufle spanaki5
soufle spanaki1

Εκτέλεση:
Βράζω για 3-4 λεπτά σε λίγο νερό τα σπανάκια μου, τα στραγγίζω πάρα πολύ καλά , τα στίβω ακόμα και με τις χούφτες μου. Σε απλωτή κατσαρόλα ,σωτάρω τα σπανάκια  μαζί με τα μυρωδικά μου στο λάδι  , τόσο ώστε να έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά….. Αλατοπιπερώνω με προσοχή ,  μεταφέρω σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζω  από πάνω ,  με τα χέρια μου , τη φέτα. Αφήνω το σπανάκι στην άκρη και φτιάχνω τη μπεσαμέλ. Μόλις την ετοιμάσω , σκεπάζω το μίγμα του σπανακιού με αυτή  (αναδεύω το σκεύος για να εισχωρήσει η κρέμα μου και ανάμεσα στο σπανάκι , βοηθώντας  με μια σπάτουλα ) , πασπαλίζω  με την τριμμένη γραβιέρα, πιπερώνω και ψήνω στους 200ο  μέχρι να παρει ωραίο , ρόδινο χρώμα και να αποκτήσει τραγανή κρούστα….

Καλή όρεξη!!! :)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...


σαλατες

 
 
You are here: Home Ορεκτικα Σουφλε σπανακι