Cookies με κακάο και κομμάτια σοκολάτας!

Αυτά τα μπισκότα είναι το απόλυτο σοκολατένιo snak." Είναι αυτό που λέμε , "όλο σοκολάτα" , η αποθέωση του καφέ χρώματος! Είναι μαλακά , νόστιμα και αφράτα  με έντονο άρωμα κακάο , ενώ τα κομμάτια σοκολάτας κάνουν έντονη την παρουσία τους καθώς η τραγανή  υφή τους κάνει τη διαφόρά. Έχουν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα : Τρώγονται χωρίς να το καταλάβει κανείς , μέχρι τελικής πτώσης ή μέχρι τελικής εξαφάνισής τους… Προσοχή λοιπόν , όχι στην κατασκευή και στις αναλογίες τους (αυτό είναι πανεύκολο) αλλά στην κατανάλωσή τους . Αν τύχει μάλιστα να μας αρέσει το χλιαρό γάλα η συνοδεία αυτού του μπισκότου είναι ιδανική!

Δείτε τα:

mpiskota kakao sokolata1
Υλικά:

220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
1/4 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο αυγό (ή 2 μικρά)
120 γρ. άχνη
2 βανίλιες
160 γρ. κουβερτούρα 

mpiskota kakao sokolata2mpiskota kakao sokolata3mpiskota kakao sokolata4mpiskota kakao sokolata5mpiskota kakao sokolata6mpiskota kakao sokolata7mpiskota kakao sokolata8mpiskota kakao sokolata9mpiskota kakao sokolata10mpiskota kakao sokolata11mpiskota kakao sokolata12mpiskota kakao sokolata13
Εκτέλεση:
Πάνω σε βάση κοπής ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ακανόνιστα κομμάτια. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο , το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες . Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα . Εδώ σταματάμε το μίξερ και με τη μαρίζ ή μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών. Τέλος προσθέτουμε και την κομμένη  κουβερτουρα και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Τοποθετούμε το μπωλ με το μίγμα στο ψυγείο για δύο ωρες.
Στρώνουμε τότε λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάζουμε , με αρκετή απόσταση ανάμεσά τους , κουταλιές από το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 12 λεπτά περίπου (Ίσως χρειαστούν 2-3 λεπτά ακόμα)!
Καλή επιτυχία!

Σημ. : αν δε θέλουμε να γίνουν αφράτα τα μπισκότα μας αλλά πιο πλατιά παραλείπουμε το μπέικιν.