tasteoflife.com.gr

 
 

Φακες σουπα...η κλασικη

Δεν το' χω σε καλό να τρώω φακές την Παρασκευή . Όταν ήμουν μικρή και γύριζα από το σχολείο η μητέρα μου στεκόταν στην πόρτα με ύφος σχεδόν απειλητικό και μου τραγουδούσε το τραγουδάκι : "Την Παρασκευή φακέεεεες….θα τις φας θέλεις δε θεεεεεεες" Πείσμωνα κι εγώ και έμενα νηστική εκείνη την ημέρα… Πολύ αργότερα καταλάβα ότι η πρόθεσή της ήταν να με διασκεδάσει..κι αυτή πολύ αργότερα κατάλαβε πως το μόνο που πετύχαινε ήταν ακριβώς το αντίθετο…Χρόνια μετά , απολαμβάνω τις φακές σαν αγαπημένο και πεντανόστιμο φαγητό….και αν μάλιστα συνοδεύονται κι από τσακιστές , πράσινες ελιές από τη Σελλασία Σπάρτης και φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , αναλογίζομαι ότι δε θέλει τίποτε άλλο  ένας υγιής άνθρωπος για να 'ναι ευτυχισμένος….!!!!

fakes1


Υλικά :
200 γρ. φακές
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 -5 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
2 κ.σ. ξύδι
Αλάτι
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα ποτήρια νερό

fakes2fakes3fakes4
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές. Τις βράζουμε  για 3-5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε τότε στην κατσαρόλα τα 4 ποτήρια νερό με τις φακές , το λάδι , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το καρότο και τις δάφνες και βράζουμε για περίπου μια ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τότε ξασκεπάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε τον κύβο , τον πελτέ ντομάτας , το ξύδι και λίγο αλάτι με προσοχή. Ανακατευόυμε καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά για να βράσει δυνατά το φαγητό μας έτσι ώστε να χιλώσει και να κρεμάρει. Όσο πιο πολλή ώρα  βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σούπα μας , τόσο πιο πολύ χιλώνει…Την κατεβάζουμε από τη φωτιά στο σημείο που θέλουμε , σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε με ελιές και ζυμωτό ψωμί...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...


σαλατες

 
 
You are here: Home Κυρια πιατα Φακες σουπα...η κλασικη