tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και δεντρολίβανο στα κάρβουνα!

Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει  το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο  και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή!  Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..

Ας τις απολαύσουμε :

mosxrisia1
Υλικά:


4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
Λίγο λάδι
1 00 ml. λευκό κρασί
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

mosxrisia2mosxrisia3mosxrisia4mosxarisia5
Εκτέλση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες  καλά. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ώστε να χωράνε η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να σκεπάζουν  ή μια την άλλη. Τις ραντίζουμε με το κρασί να τις λαδώνουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο , τις σκεπάζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν έρθει η ώρα ανάβουμε τα κάρβουνα , περιμένουμε να πέσει η φωτιά και όταν γίνουν τα κάρβουνα (έχουν ασπρίσει) τα απλώνουμε κάτω από τη σχάρα  , βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (το λαδάκι που έχει μείνει επάνω το θέλουμε )  ΔΕΝ τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε πάνω στη σχάρα . Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά (θέλουν περίπου 10 λεπτά) και μόνο  τότε τις  γυρίζουμε κι απ' την άλλη και ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ . Αν τις γυρίζουμε και τις ξαναγυρίζουμε το κρέας θα στεγνώσει και δε θα γίνουν οι μπριζόλες μας ζουμερές και νόστιμες. Αφήνουμε άλλη τόση ώρα να ψηθούν κι απ΄την άλλη πλευρά . Όταν έχουν ροδοψηθεί κι από τις δυο μεριές , τις  βγάζουμε στην πιατέλα μας , τις αλατίζουμε , τις ραντίζουμε με λεμόνι κατά το γούστο μας και τις απολαμβάνουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , ψητά λαχανικά ή μαριναρισμένες ψητές πατάτες….ή  με σαλάτα χωριάτικη ή οποιαδήποτε άλλη προτιμάμε…
Καλή όρεξη!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες