tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα (στα γρήγορα)

Είναι κι αυτές οι φορές που καθόμαστε στην κουζίνα , κάτι θέλουμε να δημιουργήσουμε…όμως  πολύ όρεξη δεν έχουμε…γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να ανοίξουμε φύλλο για πίτα , να φτιάξουμε και έναν μπακλαβά , να ψήσουμε και δυο δόσεις κουλούρια , να τηγανίσουμε και λουκουμάδες και να ψήσουμε κι ένα κέικ…Είναι αυτές οι φορές που καθόμαστε μπροστά στα ντουλάπια και στο ψυγείο και κοιτάζουμε τι υλικά διαθέτουμε μήπως και μας έρθει η έμπνευση...Έτσι κι εγώ τις προάλλες με λίγο γάλα , μπισκότα , δυο ώριμες μπανάνες και λίγη σαντιγύ έφτιαξα ένα γλυκό ψυγείου που πήρε τελικά τα εύσχημα απ’ όλους όσους το δοκίμασαν ..

glyko cygeioy banana1
Υλικά :


1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (ολικής άλεσης)
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. τρούφα
2 μικρές , ώριμες μπανάνες (ή μια μεγάλη) κομμένες σε ροδέλες
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni (σε σκόνη) + 100 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή της
Λίγη ακόμα τρούφα και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα

glyko cygeioy banana2glyko cygeioy banana3glyko cygeioy banana4glyko cygeioy banana5glyko cygeioy banana6glyko cygeioy banana7glyko cygeioy banana8glyko cygeioy banana10

Εκτέλεση :

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε με διαρκή ροή το λιωμένο βούτυρο ενώ δουλεύει το μπλέντερ ώστε να αναμιχθούν καλά και να έχουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο . Το αδειάζουμε σε μικρό , στρογγυλό πυρέξ (20 εκ.) και το  απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την  τρούφα . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί . Όταν κρυώσει αρκετά , την αδειάζουμε πάνω στη στρώση των μπισκότων . Σκορπίζουμε τότε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τις μισοβυθίζουμε μέσα σ’ αυτή . Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη garni με το φρέσκο γάλα μέχρι να σχηματιστεί αφράτη , ελαφριά σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα με τις μπανάνες . Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα τρούφα , τριμμένα μπισκότα ή ο,τι άλλο προτιμάμε και παγώνουμε στο ψυγείο . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Είναι πεντανόστιμο , δροσερό και ελαφρύ !
Λίγα λόγια ακόμα :
-Η συγκεκριμένη δόση είναι , μικρή , οικογενειακή . Φυσικά και μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση των υλικών αν το επιθυμούμε .
-Αν τεμπελιάσουμε ακόμα περισσότερο  , μπορούμε στη θέση της κρέμας ζαχαροπλαστικής  να βάλουμε ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
-Το μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni είναι των 50 γρ. και το ανακάλυψα πρόσφατα . Εξυπηρετεί για τις φορές εκείνες που θέλουμε μια μικρή ποσότητα σαντιγύ (καλή ώρα όπως μ’ αυτό το γλυκάκι) ή για λίγο γαρνίρισμα σε άλλα γλυκά καθώς η συνηθισμένη συσκευασία φτάνει και περισσεύει για μια ολόκληρη τούρτα…
-Αντί για ολόκληρο γλυκό μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά εναλλάξ  σε στρώσεις  , σε  ποτήρια του ουίσκι και να σχηματίσουμε ατομικά γλυκάκια.
Καλή επιτυχία !
Υ.Γ. Τελικά αυτό το γλυκό  θα έπρεπε να το έχω ονομάσει "το γλυκό της τεμπέλας”...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες