tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπρόκολο , ένας δυνατός σύμμαχος του οργανισμού !

mprokolo

Το μπρόκολο , αυτό το μικρό , καταπράσινο θαύμα της φύσης είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην κατηγορία των Κραμβοειδών μαζί με το λάχανο και το κουνουπίδι. Αποτελεί ένα θησαυρό για την υγεία μας κι αν δεν το εκτιμούσαμε σαν παιδιά καλό είναι να το κάνουμε τώρα τουλάχιστον γιατί αυτά που προσφέρει είνια ανυπολόγιστης αξίας :
Έχει υψηλή , αντικαρκινική δράση καθώς ενισχύει τα ένζυμα εκείνα που καταπολεμούν τους καρκινικούς παράγοντες. Ακόμα τα συστατικά του εμποδίζουν την καρκινογένεση στο μαστό , τη μήτρα , τον προστάτη , το παχύ έντερο και τους πνεύμονες. Περιορίζει μάλιστα την παραγωγή οιστρογόνων από τον οργανισμό βοηθώντας έτσι πολύ την αντιμετώπιση ανωμαλιών στο μαστό και τη μήτρα.
Παράλληλα βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μια ακόμα παλύτιμη προσφορά του είναι η βοήθεια στην υγεία των οστών γι'αυτό πρέπει να το προτιμούν και τα παιδιά για γερά κόκαλα αλλά και οι εγκυμονούσες και οι γυναίκες που απειλούνται από οστεοπόρωση.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα και η Β-καροτίνη ελέγχουν την LDLχοληστερίνη ενώ το χρώμιο βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης και κατ'επέκταση τη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα.
Τέλος οι φυτικές του ίνες ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου , ενώ το πλήθος των βιταμινών του χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα. 
Καλό είναι να το βάλουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές ενώ πρέπει να φροντίζουμε να το βράζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο για να μη χάνει κανένα από τα πολύτιμα συστατικά του ή ακόμα καλύτερα να το μαγειρεύουμε στον ατμό.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...