tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μελιτζάνα , το "καλό" στον κήπο μας !

IMG 2479Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό με περίεργη όψη  και γεύση . Πολλοί τη λατρεύουν για την ιδιαίτερη γλύκα της  άλλοι την αποφεύγουν λόγω της υφής της….'Οπως και να ' χει όμως η μελιτζάνα είναι ένα υπέροχο προϊόν της φύσης…...και η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος! 

Τρόφιμο χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά , περιέχει φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες. Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β , και βιαταμίνη C. Ακόμα , περιέχει μαγνήσιο , μαγγάνιο , και φυλλικό οξύ  ενώ στη φλούδα της υπάρχουν άφθονα φλαβονοειδή (γι' αυτό και το μωβ χρώμα της) τα οποία έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και οπλίζουν τον οργανισμό κατά του καρκίνου , των καρδιακών νόσων , της γήρανσης αλλά και των νευρικών διαταραχών.

Ωστόσο πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο που θα την μαγειρέψουμε. Καλό είναι να αποφεύγουμε το τηγάνι μιας και την απογειώνει θερμιδικά  και να τη χρησιμοποιούμε πιο πολύ ψητή ή μαγειρευτή στην κατσαρόλα . Αποθεώνεται στο μουσακά , στο Ιμαμ-μπαϊλντί , στα "παπουτσάκια" με κιμά και μπεσαμέλ σε σουφλέ με τυριά  γκρατινέ , σε πιάτα με ζυμαρικά  , στη γνωστή κι αγαπητή μελιτζανοσαλάτα αλλά και σε μεζέδες τουρσί ή ακόμα και στο υπέροχο γλυκό μελιτζανάκι… Είναι ένας πραγματικός θησαυρός και πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε όσο πιο πολύ και όσο πιο συχνά μπορούμε….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...