Τούρτα μανταρίνι

Aυτή η τούρτα είναι τόσο δροσερή , τόσο αρωματική  , τόσο ελαφριά και τόσο εύκολη που αποτελεί πρόκληση. Το μανταρίνι είναι ένα εξόχως αρωματικό  , χειμωνιάτικο φρούτο που θέλω να εκμεταλλεύομαι εκτός από τις βιταμίνες , το χυμό και τη δροσιά του , ακόμα και τη σάρκα του . Κάποιες φορές  , όταν τυχαίνει να έχω μανταρίνια με πολλά κουκούτσια και δεν τα καταναλώνουμε ωμά , η τούρτα αυτή είναι δεδομένη , καθώς δεδομένη είναι και η επιτυχία της αλλά και τα επιφωνήματα θαυμασμού όλων όσων τη δοκιμάζουν...

Δείτε την:

tourta mantarini2

Yλικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου 400γρ.)

Για να τα ποτίσω:

2 φλ. φρέσκο γάλα

1 φλ. χυμό μανταρινιού

4 κ.σ. κονιάκ 

Επιπλέον :

1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου  garni) στιγμής  , σε σκόνη

Για την κρέμα μανταρινιού :

3 κούπες χυμό μανταρινιού

1 κούπα ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

2 μεγάλες κουταλιές από τη  σαντιγύ  

Καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα 

(Όταν βρίσκω μικρά ζαχαρωτά με άρωμα μανταρίνι , τα χρησιμοποιώ κι αυτά για το γαρνίρισμα) {webgallery}

tourta mantarini3blackforest3tourta mantarini4tourta mantarini1

{/webgallery}

Εκτέλεση:

- Πρώτα- πρώτα φτιάχνω τη σαντιγύ και την τοποθετώ στο ψυγείο

-Ετοιμάζω την κρέμα μανταρινιού : Βάζω στην κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά , το χυμό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύω όλη την ώρα με το σύρμα. Όταν δέσει  αποσύρω αμέσως απ' τη φωτιά για να μην παραπήξει . Αν ωστόσο μου βγει πολύ σφιχτή η κρέμα , την αραιώνω με λίγο χυμό ακόμα.

-Την αφήνω να κρυώσει αρκετά , ανακατεύοντάς την κάπου-κάπου και τότε παίρνω δυο μεγάλες κουταλιές από τη σαντιγύ και τις ανακατεύω καλά στην κρέμα του μανταρινιού.

-Στη συνέχεια στρώνω την τούρτα μου χρησιμοποιώντας τσέρκι (διάμετρο 26 εκ περίπου ). Ποτίζω ελαφρά ένα-ένα τα σαβαγιάρ κι ετοιμάζω τον πρώτο πάτο. 

-Από πάνω αδειάζω και απλώνω την κρέμα μανταρινιού και συνεχίζω  με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ποτισμένα. Όταν στρώσω και τον δεύτερο πάτο , αφαιρώ πλέον το τσέρκι. 

-Αδειάζω πάνω στα σαβαγιάρ  τη σαντιγύ και ''χτίζω'' την τούρτα και στα πλάγια. 

-Γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (ή  ζαχαρωτά ή καραμελωμένα ψιλοκομμένα φρουτάκια ) και παγώνω για 4-5 ώρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!