Τούρτα διπλής σοκολάτας (χωρίς παντεσπάνι)!!!

Η σοκολάτα είναι μεγάλος , ακαταμάχητος  έρωτας κι έχει τους θαυμαστές της και στη δική μου οικογένεια! …Η μικρή μου κόρη , η Σάτυ μου ,  όταν ήταν μικρή και τη ρωτούσαν ''ποιό είναι το αγαπημένο σου χρώμα;'' απαντούσε με φυσικότητα και περηφάνια  ''το καφέ'' . Απορίας άξιο πως είναι δυαντόν ένα μικρό κοριτσάκι να αγαπαέι το καφέ χρωμα κι όχι ένα ροζ ή ένα κόκκινο... γιατί φυσικά είναι το χρώμα της πολυαγαπημένης μας σοκολάτας… Εεε , λοιπόν , στα γενέθλιά  της θα μπορούσα να φτιάξω κάτι διαφορετικό από μια τούρτα που να έχει σοκολατένια βάση , σοκολατένια μπισκοτο-γέμιση και σοκολατένιο γαρνίρισμα; Τούρτα τριπλοσοκολατένια θα την έλεγα εγώ και μάλιστα μια τούρτα απλή κι εύκολη αλλά με πολύ δυνατή γεύση!

 Ορίστε το αποτέλεσμα:

diplosokolatenia1

Yλικά:

•250 γρ. μαργαρίνη 

•1 κουτί γάλα εβαπορέ

•7 κ.σ. ζάχαρη

400ml νερό (όσο χωράει το κουτί από το εβαπορέ)

•7 κ.σ. κόρν φλάουρ

•400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

•¼ κ.γ. κανέλλα 

•15 μπισκότα γεμιστά ,  σοκολατένια ,  σπασμένα

1 κουτί Garni ζαχαροπλαστικής με κακάο 

Νιφάδες κουβερτούρας  για το γαρνίρισμα

diplosokolatenia3diplosokolatenia4diplosokolatenia5diplosokolatenia6diplosokolatenia7diplosokolatenia2

Εκτέλεση:

 Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα  τη μαργαρίνη , το εβαπορέ και την κουβερτούρα  σε μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας για να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε ακόμα λίγο . 

Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση . 'Οταν δέσει αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 26εκ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα η κρέμα μας κι ετοιμάζουμε την κρέμα Garni  με κακάο. Την απλώνουμε πάνω στην μπισκοτένια κρέμα και γαρνίρουμε με τις νιφάδες σοκολάτας. Παγώνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε…(αν είμαστε πολύ πορωμένοι , προσθέτουμε στο σερβίρισμα σιρόπι σοκολάτας)!

Καλή απόλαυση!