tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τούρτα τύπου Black forest

Η συγκεκριμένη τούρτα , πασίγνωστη και υπέροχη , έχει την καταγωγή της στη Γερμανία και το όνομά της σχετίζεται με το περίφημο λικέρ κεράσι (Schwarzwälder Kirsch) με το οποίο ποτίζεται το παντεσπάνι . Η συνταγή περιλαμβάνει κι άλλες ιδιαιτερότητες όπως μια κρέμα κορν φλάουρ δεμένη με σιρόπι αγριοκέρασου …Παραλλαγές ; πάρα πολλές ! νόστιμες , απλοποιημένες , λιπαρές , πιο ανάλαφρες , με τρεις δίσκους , με βύσσινα , με αγριοκέρασα , με λικέρ , με ρούμι , με μαρμελάδα…κλπ…. Με συστολή , αλλά και με προσπάθεια να είναι μια τούρτα εύγευστη μα ελαφριά , σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή:

blackforest1
Υλικά :


1 δόση παντεσπάνι κακάο
2 κουτιά σαντιγύ στιγμής βανίλια σε σκόνη+400 ml φρέσκο γάλα για την κατασκευή
1 κουτί κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι
125 γρ. μαρμελάδα αγριοκέρασο ή παρόμοια γεύση
3 κ.σ. λευκό ρούμι ή λικέρ κεράσι ή άλλο ποτό
200 γρ. ζάχαρη για το σιρόπι
50-60 γρ. νιφάδες κουβερτούρας

{webgallery}

blackforest2blackforest3blackforest4blackforest5blackforest6blackforest7blackforest8blackforest9blackforest10blackforest11blackforest12blackforest13

{/webgallery}

Εκτέλεση:
-Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς
-Ετοιμάζουμε και τη σαντιγύ , χτυπώντας με το μίξερ χειρός τη σκόνη με το γάλα , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
-Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τα βύσσινα από το κουτί και φυλάμε το σιρόπι τους.
-Φτιάχνουμε το σιρόπι για να ποτίσουμε το πεντεσπάνι : Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι της κομπόστας το οποίο είναι 200 ml . Αν δεν είναι συμπληρώνουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και το ποτό και βράζουμε το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Προσοχή γιατί φουσκώνει!
-Συναρμολογούμε την τούρτα ως εξής:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους και τοποθετούμε τον πρώτο στην πιατέλα . Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα (φυλάμε 2-3 κ. γλ. για το τέλος) . Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας . Πάνω απλώνουμε λίγο λιγότερη από τη μισή σαντιγύ και σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα . Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο παντεσπανιού και τον σιροπιάζουμε κι αυτόν με το υπόλοιπο σιρόπι . Αδειάζουμε την σαντιγύ που μας έχει μείνει από πάνω και "χτίζουμε" την τούρτα και στα πλάγια . Φυλάμε λίγη αν θέλουμε να κάνουμε ροζέτες με το κορνέ . Στολίζουμε την τούρτα  στο κέντρο με τα υπόλοιπα βύσσινα  και προσθέτουμε ανάμεσα στα βύσσινα τις κουταλίτσες από τη μαρμελάδα . Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας και στολίζουμε όπως μας αρέσει . Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί πριν τη σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεϊκ