Τούρτα σοκολατίνα με κρέμα σοκολάτας και γλάσο.

 Μια φίλη μου που έχει δίδυμα αγοράκια και πλησιάζουν τα γενέθλιά τους με ρώτησε αν έχω κάποια συνταγή για τούρτα. Εγώ με μεγάλη αφέλεια τι ρώτησα τι είδους τούρτα εννοεί…Άσκοπη ήταν η ερώτησή μου γιατί η απάντηση ήταν : "εύκολη και σοκολατένια" Τόσο σοκολατένια που χορταίνει κανείς μόνο και μόνο που την κοιτάζει...και τόσο εύκολη που μπορεί να την πετύχει και μια αρχάρια νοικοκυρά...και τόσο απολαυστική θα συμπληρώσω εγώ που ....τρώγεται "μετά μανίας". Έχει πια καθιερωθεί σαν η πιο εορταστική και επίσημη τούρτα των οικογενειακών στιγμών και όχι μόνο !
Ορίστε λοιπόν μια τούρτα  εύκολη και σοκολατένια στην οποία όμως πολύ δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς...

tourta sokolatina 1

Υλικά για το παντεσπάνι:


5 αυγά χωρισμένα
90γρ. ζάχαρη
40γρ. κακάο
60γρ. φαρίνα κόκκινη
2κ.γλ. μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2-3 κ.σ. λικέρ σοκολάτας ή κονιάκ

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:
1 κουτί Μorfat (στην ψύξη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα (στα μικροκύμματα ή σε μπαιν μαρί)

Για το γλάσο:
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. εβαπορέ γάλα
1 μεγάλη κ. σ. μαργαρίνη

20περίπου γεμιστά μπισκότα σοκολάτας για το στόλισμα της τούρτας. {webgallery}

tourta sokolatina 2tourta sokolatina 3tourta sokolatina 4tourta sokolatina 5tourta sokolatina 6tourta sokolatina 7tourta sokolatina 8tourta sokolatina 9tourta sokolatina 11tourta sokolatina 10{/webgallery}

Εκτέλεση:
-Πρώτα ετοιμάζω το παντεσπάνι: Χτυπάω δυνατά στο μίξερ χειρός τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφού χαμηλώσω την ταχύτητα , σιγά-σιγά προσθέτω τη ζάχαρη κι έναν-έναν τους κρόκους. Στη συνέχεια σταματώ το μίξερ , προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο (τα οποία έχω ανακατέψει πάρα πολύ σχολαστικά με ένα κουτάλι) και με σπάτουλα  διπλώνω απαλά το μίγμα ώστε να ομογενοποιηθεί. Βάζω λαδόκολλα  σε τσέρκι ή φόρμα 25εκ. , αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί  , περιμένω 5 λεπτά να σταθεί και το αναποδογυρίζω σε σχάρα για να κρυώσει . Το αφήνω στην άκρη μέχρι να έρθει η σειρά του να το χρησιμοποιήσω….

-Στη συνέχεια ετοιμάζω τη σοκολατένια κρέμα: Χτυπάω τη Morfat με το μίξερ σε αφράτη , σφιχτή σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου και σταθερά προσθέτω , χωρίς να σταματώ το χτύπημα , το ζαχαρούχο γάλα. Όταν γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτω κατά τον ίδιο τρόπο και τη λιωμένη κουβερτούρα. Η κρέμα μου είναι έτοιμη και τη βάζω στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να δουλεύεται καλύτερα.

-Τώρα έτοιμάζω το γλάσο: Σε γυάλινο μπωλ βάζω την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια μαζί με το εβαπορέ. Τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμμάτων για ενάμισι λεπτό. (Αλλιώς τα λιώνω σε μπαιν μαρί). Προσθέτω και τη μαργαρίνη και ανακατεύω καλά με σπάτουλα. Το γλάσο μου είναι έτοιμο…

-Τέλος ετοιμάζω το σιρόπι , βράζοντας όλα τα υλικά για λίγα λεπτά  (2-3)

Και…..συναρμολογώ την τούρτα:
Kόβω το παντεσπάνι στα δύο και βάζω τον πρώτο πάτο στην πιατέλα μου. Τον σιροπιάζω με τη βοήθεια ενός πινέλου με τη μισή ποσότητα σιροπιού. Απλώνω με σπάτουλα  τα 3/4 της σοκολατένια κρέμας από πάνω και συνεχίζω με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού. Σιροπιάζω με το υπόλοιπο σιρόπι και περιμένω λίγο να κρυώσει  (το 1/4 κρέμας που φύλαξα , το βάζω σε κορνέ μέσα στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσω στο τελικό γαρνίρισμα).  Στη συνέχεια απλώνω το γλάσο πάνω από το παντεσπάνι ξεκινώντας με προσοχή , με κυκλικές κινήσεις από το κέντρο της τούρτας προς τα έξω μέχρι να φτάσει στο χείλος της. Τη βάζω για μια ωρίτσα στο ψυγείο να παγώσει καλά και τη γαρνίρω τοποθετώντας γεμιστά μπισκότα στα πλαϊνά και ροζέτες της  σοκολατένιας κρέμας  ενδιάμεσα με το κορνέ . Τη στολίζω στο κέντρο με σπασμένα κομμάτια μπισκότων και με την υπόλοιπη  σοκολατένια κρέμα…

Καλή επιτυχία!! :)