tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πιπεριές ψητές (γεμιστές)

"Σήμερα φάγαμε γεμιστές πιπεριές με τυριά στο φούρνο" μου είπε η φίλη μου η Κατερίνα κι ενώ αυτή συνέχισε να μιλάει εγώ αναρωτιόμουν: μα καλά , εγώ γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ γεμιστές πιπεριές , αφού το λατρεύω αυτό το μεζεδάκι; μα ήρθε η ώρα να φτιάξω , σκέφτηκα και μια λάμψη άστραψε στα μάτια μου λες και μου αποκάλυψε κανένα κρατικό μυστικό. Και…για πες…πώς τις φτιάχνεις; Με γέμιση όπως της τυρόπιτας μου απάντησε! Εντάξει λοιπόν , "το’χω" είπα εγώ ενώ την άλλη μέρα το πρωί ήμουν ήδη έτοιμη , με τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και το φούρνο στην προθέρμανση!!

piperies gemistes1

Υλικά:

4 μεγαλούτσικες πιπεριές φλωρίνης

100 γρ. φέτα

100 γρ. ανθότυρο

100 γρ. μοτσαρέλα

1 αυγό

πιπέρι , μπούκοβο 

Λάδι και αλάτι  για το ψήσιμο

piperies gemistes2piperies gemistes3piperies gemistes4piperies gemistes5piperies gemistes6piperies gemistes7piperies gemistes8piperies gemistes9piperies gemistes10piperies gemistes11

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το πάνω μέρος τους . Με προσοχή αφαιρούμε και τα σπόρια που είναι στο εσωτερικό τους. 

Χοντροτρίβουμε όλα τα τυριά και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το αυγό , το πιπέρι και το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι και στο πάνω μέρος τοποθετούμε το κομμάτι που αφαιρέσαμε σαν σκέπασμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και τοποθετουμε τις γεμισμένες πιπεριές. Τις αλατίζουμε ελαφρώς , τις λαδώνουμε καλά και τις ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πιπεριές. 

Σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη!

Σημ. : αν θέλουμε αντί για πιπεριές φλωρίνης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές “κέρατο” . Επίσης στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή λίγο μπέικον.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...