tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αραβική πίτα με pesto βασιλικού και κρέμα τυρί

“Πείνασα , τι μπορώ να φάω στα γρήγορα;” μια τυπική , συνηθισμένη ερώτηση.

Και η απάντηση : “κάνε ένα τοστ”! Ένας διάλογος που αγγίζει τα όρια του “κλισέ” και νομίζω πως κανείς δεν έχει ξεφύγει από αυτό. Ώσπου κάποια στιγμή το βαρέθηκα. Δε είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια άλλη πρόταση , εξίσου εύκολη , εξίσου γρήγορη μα να χαρίζει μεγαλύτερη απόλαυση και την ικανοποίηση ότι δε φάγαμε και τόσο πρόχειρα , τόσο διεκπεραιωτικά….Κάπως έτσι ανακάλυψα τις αραβικές πίτες που χωράνε μέσα ένα σωρό υλικά και δίνουν την αφορμή για “παιχνίδια” στην κουζίνα και δοκιμές στις γεύσεις…Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια από τις  αγαπημένες μου..Ωστόσο , κάπου , κάπου τρώμε και κανένα τοστάκι γιατί διαφιρετικά νιώθω πως προδίδω το κολατσιό των παιδικών μου χρόνων.

arabikh pita pesto1

Υλικά:

Για κάθε μία αραβική πίτα:

1 κ.σ. (κοφτή) σάλτσα pesto βασιλικού

1 κ.σ. (γεμάτη) κρέμα τυρί

3-4 ντοματίνια κομμένα στη μέση

3-4 πολύ λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν

2 φέτες κίτρινο τυρί της προτίμησής μας

Λίγη μαργαρίνη για το ψήσιμο

arabikh pita pesto2arabikh pita pesto3arabikh pita pesto4arabikh pita pesto5arabikh pita pesto6arabikh pita pesto7arabikh pita pesto8arabikh pita pesto9

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε την αραβική πίτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε πάνω σε όλη της την επιφάνεια τη σάλτσα pesto βασιλιού. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί το τυρί-κρέμα και τα ντοματίνια. Στο κέντρο της πίτας τοποθετούμε το ζαμπόν και το τυρί και τυλίγουμε την πίτα ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό. Αλείφουμε ολόγυρα με λίγη μαργαρίνη και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε πιέζοντας την πίτα μας ώστε να λιώσουν  τα τυριά και να ζεσταθούν τα υλικά στο εσωτερικό και να ροδίσει ομοιόμορφα στο εξωτερικό της. Κόβουμε το ρολό στα δυο και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή για υπέροχο pesto βασιλικού θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...