Καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπεριά Φλωρίνης

ΜΙλάμε για ένα “δυνατό” ορεκτικό-συνοδευτικό που πάει παντού…Γεμίζει με τον πιο γλυκοπικάντικο τρόπο τις αραβικές ή άλλες πίτες , συμπληρώνει το σάντουιτς , το τόστ , το χάμπουργκερ , συνοδεύει το ψητό κοτόπουλο της σχάρας , νοστιμίζει ένα χοιρινό φιλέτο , ταιριάζει απίστευτα με το μπιφτέκι σχάρας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προσπαθήσω περισσότερο για να σας πείσω ότι το έδεσμα αυτό δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας…

Άφησα για το τέλος την καλύτερη κατά τη γνώμη μου πρόταση: Αποτελεί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό δίπλα στο ψητό χαλούμι και μετατρέπει την κάθε μπουκιά σε μια μοναδική απόλαυση , σε μια γευστική εμπειρία!

karamelomena kremmydia piperia1

Υλικά:

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

4 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

1 κ.γλ. (γεμάτη) καστανή ζάχαρη

karamelomena kremmydia piperia2karamelomena kremmydia piperia3karamelomena kremmydia piperia4karamelomena kremmydia piperia5karamelomena kremmydia piperia6karamelomena kremmydia piperia7karamelomena kremmydia piperia8karamelomena kremmydia piperia9

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους. Καθαρίζουμε και την πιπεριά και την κόβουμε κι αυτή σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος στη φωτιά , ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές , προσθέτουμε και 3-4 κ.σ. νερό και αχνίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί εντελώς το νερό. Τότε προσθέτουμε το λάδι και τα μαραίνουμε ανακατεύοντας. Μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα λαχανικά να καραμελώνουν και να παίρνουν ένα γλυκό , χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν όσο γίνεται περισσότερο προσέχοντας να μην έχουμε δυνατά τη φωτιά και καούν. Όταν έχουν καραμελώσει αρκετά , (σε 20-25 λεπτά περίπου) αποσύρουμε από τη φωτιά κι είναι έτοιμα για χρήση…

Καλή απόλαυση.