tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρά μπισκότα με τυρί τσένταρ και σχοινόπρασο

Δε φαντάζεστε για τι γεύση μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι υφή μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι συνδυασμό υλικών μιλάμε…δε φαντάζεστε πόσο τρελαμένη είμαι με αυτά τα αλμυρά , αφράτα (σαν scones)  μπισκοτάκια τυριού. Το βουτυράκι με το αλεύρι  ελαφρά ζυμωμένα ώστε να δημιουργούν στρώσεις και το τσένταρ που λιώνει μαζί με το αρωματικό και διακριτικό σχοινόπρασο κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Ή μάλλον για να είμαι πιο ειλικρινής τα  μπισκοτάκια αυτά μαζί με ένα ποτήρι παγωμένη , βαρελίσια μπύρα , αυτά κάνουν τον τέλειο συνδυασμό! Και πριν προλάβει κανείς να μου πει ότι την επόμενη μέρα θα είναι στεγνά θα τον προλάβω και θα του απαντήσω πως αν (λέω αν…)  καταφέρει να τα αφήσει μέχρι την επόμενη μέρα θα ανακαλύψει με έκπληξη ότι η γεύση τους είναι πιο ώριμη ενώ δεν έχουν χάσει καθόλου την αφράτη υφή τους…

tsentar mpiskota1

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.γλ. μπέικιν 

1 κ.γλ. αλάτι

80 γρ. βούτυρο

200 ml. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)

120 γρ. τσένταρ τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

1 χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

tsentar mpiskota2tsentar mpiskota3tsentar mpiskota4tsentar mpiskota5tsentar mpiskota6tsentar mpiskota7tsentar mpiskota8tsentar mpiskota9tsentar mpiskota10tsentar mpiskota11tsentar mpiskota12tsentar mpiskota13tsentar mpiskota14tsentar mpiskota15

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να “βουτυρωθεί” όλο το μίγμα του αλευριού  και να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Τότε προσθέτουμε στο κέντρο την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αν θέλουμε δουλεύουμε το μίγμα και με το χέρι. Προσθέτουμε τότε το τριμμένο τσένταρ και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε μια λεία και σχετικά εύπλαστη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να δουλεύεται πιο εύκολα. Αραδιάζουμε τότε κουταλιές (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού)  από το μίγμα στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο ,  στους 180ο , για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε. 

Είναι εξαιρετικά!

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Αλμυρά μπισκότα με τυρί τσένταρ και σχοινόπρασο