Τυρομπουκιές με φέτα και χιλό

Αυτές τις λαχταριστές τυρομπουκιές τις έφτιαχνε η μητέρα μου και τις λέγαμε “τυράκια”…Εγώ τις προτείνω σαν εξαιρετικό μπυρομεζέ μα όταν ήμουν μικρή , στο σπίτι μας τα λαχταριστά αυτά “τυράκια”  είχαν άλλη χρήση: Ήταν το έπαθλο για τα καλά παιδάκια που θα άδειαζαν όλο το πιάτο με τις φακές ή τη φασολάδα. Ο μόνος τρόπος για να τα απολαύσω ήταν να ξεπεράσω το εμπόδιο των οσπρίων μα όταν ερχόταν η ώρα , τα γευμόμουν με ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της κατάνυξης. Πολύ γρήγορα έμαθα να τα φτιάχνω μόνη μου και η μητέρα έχασε ένα πολύτιμο όπλο-κίνητρο  για να με έχει στο χέρι…Εγώ απλά συνεχίζω την οικογενειακή αυτή παράδοση η οποία απ’ ό,τι φαίνεται λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο μιας και τα “τυράκια” είναι απλά…ακαταμάχητα. Εσείς απολαύστε τα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα κι όχι με ένα πιάτο φακές! ;) 

tyrakia1

Υλικά:

180 γρ. τυρί φέτα 

1/2 κούπα φαρίνα κοκ.

12 κ.σ. νερό

Λάδι για το τηγάνισμα

tyrakia2tyrakia3tyrakia4tyrakia5tyrakia6tyrakia7tyrakia8tyrakia9tyrakia10tyrakia11

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τυρί σε μεγαλούτσικα τετράγωνα . Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό και παχύ χιλό. Βυθίζουμε  μέσα τα κομμάτια φέτας φροντίζοντας να καλυφθούν ολόγυρα. Ακόμα φροντίζουμε ώστε ο χιλός να είναι τόσο σφιχτός ώστε να στέκεται γύρω από το τυρί. Τηγανίζουμε τα “τυράκια” σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά , γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως και τα "εξαφανίζουμε" πριν κρυώσουν.

Δοκιμάστε τα…

Καλή επιτυχία.