tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κους-κους με αναμικτα λαχανικά

Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι , μπορεί να σερβιριστεί σαν μια υπέροχη , θρεπτική και πρωτότυπη σαλάτα , μπορεί να σταθεί και μόνο του σαν ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα…Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους…Σε έμένα προσωπικά αρέσει πολύ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω αρκετά συχνά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ανάμικτα λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απ’ αυτά , ωστόσο η δική μας προτίμηση  , o δικός μας συνδυασμός υλικών και τα δικά μας φρέσκα λαχανικά κάνουν τη διαφορά!

koys koys me laxanika1
Υλικά:


1 κούπα κους-κους ψιλό
2 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
700-800 γρ. ανάμικτα λαχανικά ψιλοκομμένα
(καρότο , κολοκυθάκι , ντοματίνια , φουντίτσες από μπρόκολο και κουνουπίδι , κίτρινη πιπεριά , πράσο , φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι , μανιτάρια )
6-8 κ.σ. λάδι και
1 κ.σ. βούτυρο
1 χούφτα ελιές σε ροδέλες
Αλάτι , πιπέρι και σκόρδο σκόνη
 Μπόλικο φρέσκο , ψιλοκομμένο βασιλικό

koys koys me laxanika2koys koys me laxanika3koys koys me laxanika4koys koys me laxanika5
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το κους-κους: Βάζουμε το ζωμό (2 κούπες) σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρει βράση . Εναλλακτικά βράζουμε 2 κούπες νερό όπου διαλύουμε μέσα έναν κύβο νοστιμιάς της προτίμησής μας. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά κια προσθέτουμε στο ζωμό το κους-κους. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Στο μεταξύ θα βγάλουν αρκετά υγρά . Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το σκόρδο-σκόνη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τέλος το βασιλικό και τις ελιές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το κους-κους και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να κατανεμηθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι επιπλέον αν χρειαστεί. Μεταφέρουμε το περιεγχόμενο σε ένα μπωλ και το σερβίρουμε  χλιαρό!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...