tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρά κεκάκια με φέτα και λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Τα πιο νόστιμα , όμορφα και εύκολα αλμυρά  κεκάκια θα φτιάξουμε σήμερα . Αφράτα σα βαμβάκι , ζυμωμένα με τυρί φέτα , αρωματισμένα με καπνιστή πάπρικα   και γεμιστά με κομματάκια από λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης , ιδανικά για παιδικά πάρτυ . Η οικογένειά μου όταν τα πρωτοείδε αντέδρασε…τι έχουμε εδώ παιδικό πάρτυ; αναρωτήθηκαν και κοίταξαν τα καημένα τα κεκάκια με δυσπιστία…η οποία δυσπιστία  όμως εξαφανίστηκε με την πρώτη μπουκιά . Δεν υπερβάλω καθόλου , πιστέψτε με . Δε χρειάζεται να έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι για να τα φτιάξετε γιατί αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όλους .
Δείτε τα :

kekakia frankfoyrths9
Υλικά :


290 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ. γλ. μπέικιν
1/4 κ. γλ. σόδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (αυτό του γιαουρτιού)
3 αυγά
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε 24 κομμάτια
Αλατοπίπερο
Μπόλικη καπνιστή πάπρικα

kekakia frankfoyrths2kekakia frankfoyrths3kekakia frankfoyrths4kekakia frankfoyrths5kekakia frankfoyrths6kekakia frankfoyrths7kekakia frankfoyrths8kekakia frankfoyrths1

Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και τη σόδα . Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το γιαούρτι , τα αυγά , το αλατοπίπερο και την πάπρικα και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη (σύρμα) μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα . Τότε προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα σταδιακά και τα αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά . Προσθέτουμε τότε και τη φέτα και την ενώνουμε με το παραπάνω μίγμα με τη βοήθεια σπάτουλας . Η ζύμη είναι εξαιρετική και δουλεύεται πανεύκολα . Ετοιμάζουμε τότε τις ατομικές θήκες σιλικόνης ή τις απλές με αντικολλητικό χαρτάκι  και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα σε κάθε μία . Φροντίζουμε να γεμίσει κατά τα 2/3 γιατί θα πάρει χώρο το λουκάνικο αλλά και θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο . Τοποθετούμε λοιπόν στο κάθε ατομικό κεκάκι από ένα κομμάτι λουκάνικο . Με σχετικά μικρές θήκες σιλικόνης βγαίνουν περίπου 24 κομμάτια , οπότε υπολογίζουμε να κόψουμε και το λουκάνικο σε αντίστοιχα κομμάτια .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν . Τρώγονται χλιαρά αλλά και κρύα και διατηρούνται αφράτα και ωραιότατα ακόμα και την επόμενη μέρα .
Καλή επιτυχία !

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...