tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μύδια σαγανάκι

Ένας μεζές πικάντικος , αρωματικός κι αγαπημένος! Τα μύδια ή τα αγαπάς ή δεν τα προτιμάς…εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω , να τα γεύομαι και να τα σερβίρω σε φίλους όταν πίνουμε ουζάκι ή όταν έχουμε τραπέζι με θαλασσινά ή όταν διανύουμε περιόδους νηστείας… Εξάλλου τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών,  με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη. Ας τα απολαύσουμε λοιπόν μαγειρεμένα τόσο απλά…μα τόσο νόστιμα και απολαύστικά :

mydia saganaki1


Υλικά :
500 γρ. ψύχα μυδιών
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 πιπεριά της αρεσκείας μας κομμένη σε λωρίδες
10 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι , ξερό κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι και πιπέρι
Μια χούφτα φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μιά χούφτα χοντροτριμμένο τυρί φέτα

{webgallery}

mydia saganaki2mydia saganaki3mydia saganaki4

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα μύδια. Σε ρηχό και απλωτό σκεύος βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και την πιπεριά. Όταν μαραθούν , σβήνουμε με το τσίπουρο και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μύδια . Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και φροντίζουμε να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας κάπου-κάπου… Τέλος όταν κλείσουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το τυρί και το φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό , λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι  και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...