tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα με 3 τυριά και φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

Όταν ετοιμάζομαι να φτιάξω μια τάρτα με πιάνει μανία να βάλω πολλά υλικά στη γέμισή της νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την εμπλουτίσω και να τη νοστιμίσω . Καμιά φορά όμως το…”παραγέμισμα” δεν είναι και ό,τι καλυτερο γιατί το ένα υλικό σκεπάζει το άλλο κι έτσι έχουμε αντίθετα αποτελέσματα….η συγκεκριμένη τάρτα είναι η απόδειξη αυτού που λέω : Λίγα , απλά υλικά με κυρίαρχο το μπλε τυρί και τα φρέσκα αρωματικά συνθέτουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα  σε μια τάρτα που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση!…Δείτε τη :

tarta rokfor1
Υλικά :


1 βάση για τάρτα (η συνταγή εδώ)
60 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
130 γρ. γραβιέρα
70 γρ. ρεγκάτο
1 αυγό
250 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με πολλά λιπαρά)
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
Πιπέρι (αλάτι δε χρειάζεται)

{webgallery}

tarta rokfor2tarta rokfor3tarta rokfor4tarta rokfor5tarta rokfor6tarta rokfor7

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Θέλουμε να έχει κρυώσει λίγο πριν τη γεμίσουμε..
Όταν έχει κρυώσει αρκετά , ετοιμάζουμε τη γέμιση! Σε μια λεκάνη τρίβουμε όλα τα τυριά , προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και την κρέμα γάλακτος , τα αρωματικά και το πιπέρι . Τα ανακατεύουμε όλα με ένα κουτάλι πολύ καλά και αδειάζουμε τη γέμιση με προσοχή πάνω στην προψημένη τάρτα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα , σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μια ωραία , ροδοψημένη κρούστα… Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και την σερβίρουμε…Είναι απολαυστική!!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...