tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζαμπονοτυρόπιτα

Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα είναι αφράτη , πεντανόστιμη , ζουμερή , χορταστική , πανεύκολη στην κατασκευή και με σίγουρη επιτυχία. Περιέχει ποικιλία τυριών τα οποία αν θέλουμε επιλέγουμε να είναι χαμηλών λιπαρών ώστε να την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Το ίδιο και το είδος του αλλαντικού που θα χρησιμοποιήσουμε…μπορεί να είναι από μπέικον…μέχρι φιλέτο γαλοπούλας.. Η επιλογή δικιά σας…Όπως και να' χει πάντως είναι  αξεπέραστη και απολαυστική.

zamponotyropita1

 

Ας τη δούμε :


Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ γραβιέρα
250 γρ κασέρι
250 γρ. ζαμπόν κατά προτίμηση καπνιστό (ζητάμε να μας το κόψουν σε χοντρές φέτες)
1 λίτρο γάλα
4 μεγάλα αυγά
Αλάτι με προσοχή ανάλογα με τα τυριά που διαλέξαμε και μπόλικο πιπέρι.
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Λίγο σουσάμι {webgallery}

zamponotyropita2zamponotyropita3zamponotyropita4zamponotyropita5zamponotyropita6zamponotyropita7{/webgallery}
Εκτέλεση:
Χοντροτρίβουμε στο μπλέντερ όλα τα τυριά και τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη . Κόβουμε και το αλλαντικό σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη λεκάνη με τα τυριά. Παίρνουμε 4 από τα φύλλα , τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα των τυριών . Αλατίζουμε , πιπερώνουμε , ανακατεύουμε όλα τα υλικά  και αφήνουμε τη γέμιση κατά μέρος…. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και αρχίζουμε να στρώνουμε τα μισά φύλλα (απ' όσα μας έμειναν)  από κάτω λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση και συνεχίζουμε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κι αυτά . Το τελευταίο φύλλο το γυρίζουμε προς τα κάτω , τρυπώνοντάς το στα τοιχώματα του ταψιού για να "κλείσει" καλά η πίτα . Τη χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάμε τότε το γάλα με τα αυγά στο μπλέντερ και λούζουμε με αυτό την πίτα. Σκορπίζουμε το σουσάμι εδώ κι εκεί . Την αφήνουμε για λίγη ώρα να αφρατέψει και να τραβήξει τα πολλά - πολλά υγρά . Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε την πίτα μας , στην τελευταία σχάρα του φούρνου για μία ώρα ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί πολύ καλά!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σημείωση: η συνταγή είναι βασισμένη στην ζαμπονοτυρόπιτα "κόλαση" της Αργυρώς.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...