tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τηγανίτες με κολοκύθι (φούρνου)

Αυτή η συνταγή είναι η διαιτητική και άπαχη εκδοχή του αμαρτωλού αλλά κατά τα άλλα  θεϊκού και πεντανόστιμου κολοκυθοκεφτέ.

Είναι απολαυστκοί οι κολοκυθοκεφτέδες , δε λέω , αλλά με τόσα κολοκύθια που περνούν απ' τα χέρια μας όλο το καλοκαίρι , πρέπει να σκαρφιστούμε έναν τρόπο να απολαμβάνουμε το μεζεδάκι μας χωρίς τύψεις . Η συγκεκριμένη συνταγή έχει όλα τα υλικά που δίνουν αυτή την υπέροχη γεύση αλλά δεν έχει....τις θερμίδες του τηγανιού . Καλό είναι να προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την υγιεινή διατροφή και τις πιο ελαφρές μαγειρικές κατασκευές .

kolokythotyganites5

Yλικά

4 μεγάλα κολοκύθια (περίπου 850 γρ)

1 καρότο τριμμένο

2 αυγά

6 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι τριμμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα

Λίγο άνιθο πολύ ψιλοκομμένο

Μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο κι αυτό

6-8 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

180 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια (μπορούμε να επιλέξουμε ένα λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών)

Αλάτι , πιπέρι και λίγο κύμινο

Επιπλέον για το ψήσιμο:

Λίγο ακόμα λάδι και μπόλικη φρυγανιά 

kolokythotyganites3mpiftekia laxanikon3kolokythotyganites2kolokythotyganites7kolokythotyganites6kolokythotyganites4

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια  πολύ καλά  , τα τρίβουμε με το τρίφτη του κρεμμυδιού , τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο σουρωτήρι έτσι ώστε να αφυδατωθούν και να αποβάλλουν τα υγρά τους . Τα ανακατεύουμε επίμονα με το χέρι μας και τα πιέζουμε με δύναμη.  Τέλος τα στίβουμε  με τις χούφτες όσο πιο σφιχτά μπορούμε και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Εκεί προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη . Παίρνουμε τότε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη κάθε φορά και πλάθουμε κεφτέδες . Τους "περνάμε" από την τριμμένη φρυγανιά και τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσουν. 

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...